Svenska Retursystem bygger modern anläggning

PUBLICERAD: 23 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Den nya anläggningen på 30 000 kvadratmeter planeras vara i drift 2024. Foto: Pressbild

Svenska Retursystem etablerar en logistikanläggning i Vaggeryd som ska stå klar 2024. Livsmedelsbranschens ökade efterfrågan på lastbärare ligger bakom satsningen som beräknas skapa 55 nya arbetstillfällen.

Hans Byström, inköpschef på Svenska Retursystem. Foto: Pressbild

Den planerade logistikanläggningen i Vaggeryd söder om Jönköping längs E4:an kommer att användas för tvätt, lagning och kontroll av Svenska Retursystems lastbärare, pallar och lådor i plast, för livsmedelsbranschen och dagligvaruhandeln.

– Vi är oerhört stolta och glada över vår nya anläggning som möjliggör en fortsatt hållbar tillväxt för Svenska Retursystem och för våra kunder. Placeringen i Vaggeryd är noga utvald, eftersom det är en viktig logistisk knutpunkt som säkrar att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt, säger Hans Byström, inköpschef på Svenska Retursystem.

Solceller på taket

Anläggningen på 30 000 kvadratmeter kommer att ha en kapacitet att tvätta 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år, enligt företaget. Det satsas även på solceller. Planen är att Skandinaviens största solcellsanläggning med en beräknad årsproduktion på 3,7 gigawattimmar, ska byggas på taket.

55 nya jobb

Svenska Retursystem som ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers förbund (DLF) och Svensk dagligvaruhandel (SvDH) skriver att etableringen innebär cirka 55 nya arbetstillfällen till hållbarhetssektorn i Vaggeryds kommun.

 

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

Tara Pac lanserar IBC-container från Schütz med trettio procent återvunnet material

I Sverige representeras Schütz av Tara Pac i Lund. Nu lanserar de en nyhet i sortimentet, en IBC-behållare med så kallad Green Layer teknologi.
ps-ibc-produkte-headerbild-volle-breite-green-layer-ibc-produkte

Tetra Pak elektrifierar transporter mellan lager i Malmö

För första gången använder Tetra Pak en helt eldriven lastbil. Lastbilen utgår från Tetra Pak i Lund, där den laddas över natten. Därefter lastas den och körs till två externa lager i Malmö hamn.
tetra lastbilx

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires