Sushi i ny förpackning

PUBLICERAD: 26 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Företaget Linpac och norska Leroy seafood levererar sushiförpackningar till on-the-go marknaden i Spanien.

Linpac tillverkar sushiförpackningar för den spanska marknaden.

Linpac, förpackningstillverkaren av färska livsmedel, har i samarbete med norska Leroy seafood inlett ett samarbete. De har börjat producera resurseffektiva sushiförpackningar som ska levereras till den ledande spanska återförsäljaren Mercadona. Tråget utgörs av laminerad pet med tryck och ett lock av klar pet, som har en ytbehandling som ska motverka att imma bildas.

Förpackningsstorlekarna produceras i en- och dubbelportioner och familjepack. Matinnehållet blir olika sushisorter som maki, nigiri, sashimi och japanska sallader, redo att ätas på stört. Enligt gällande matföreskrifter i Spanien måste maten ätas inom en dag.

Syftet med Linpac:s design har varit att utveckla en totallösning för on-the go-marknaden genom att förpackningen även inkluderar hålrum för träpinnar och kryddor. Diego Fernandez, produktchef på Linpac:

– Den här slutgiltiga och säkra matlösningen eliminerar behovet av någon ytterligare förpackning.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620