Stora Ensos kartongbruk Fors får en ny platschef i oktober

PUBLICERAD: 11 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Mikko Sorjonen tillträder i oktober som ny platschef vid Fors bruk. Han har tidigare bland annat varit produktionschef vid Stora Enso Hylte bruk|där bilden är tagen. (Bild Stora Enso)

I oktober får Stora Ensos kartongbruk Fors en ny platschef i Mikko Sorjonen. Han ersätter då Linda Stinessen, som varit tf. platschef på Fors bruk sedan 1 juli i år, då förre platschefen Cecilia Carter beslutade sig för att lämna Stora Enso för en karriär utanför koncernen.

Mikko Sorjonen kommer närmast från Vidra Hestra AB, där han varit VD. Tidigare har han jobbat på Stora Ensos bruk i Hylte som produktionschef.

”Det är kul att få in ny energi på bruket. Mikko känns som helt är rätt person att leda och utveckla Fors bruk vidare”, säger Linda Stinessen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex