Stora Enso och Rennovia ska utveckla biobaserade kemikalier 

PUBLICERAD: 15 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso och Rennovia ska tillsammans utveckla biobaserade kemikalier|utvunna ur träråvara och andra typer av lignocellulosisk biomassa.|”Avtalet ger oss en bra grund för att bygga upp ett utbud av hållbara biobaserade lösningar”

Stora Enso och Kalifornien-baserade specialkemikalieföretaget Rennovia Inc. har slutit ett kombinerat utvecklings- och licensavtal om att tillsammans utveckla biobaserade kemikalier.
I enlighet med avtalet kommer de två företagen att samarbeta för att utveckla processer för biobaserade kemikalier som är av intresse för Stora Enso, genom att tillämpa Rennovias expertis inom processutveckling och identifiering av katalysatorer. Rennovia fokuserar på att utveckla teknologi för nya katalysatorer och processer för kostnadseffektiv kemikalieproduktion av förnybara råmaterial.

Avtalet är ett naturligt steg i Stora Ensos omvandling till ett företag inom förnybara material, som riktar in sig på nya marknader och utvecklar nya produkter.
”Avtalet kommer att skynda på en del av den utveckling, som Stora Enso jobbar på och ger oss en bra grund för att fortsätta bygga upp ett utbud av hållbara biobaserade lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att samarbeta med Rennovia”, säger Juan Carlos Bueno, Executive Vice President för Stora Ensos division Biomaterials.

Stora Ensos division Biomaterials erbjuder olika massakvaliteter för att möta behoven från tillverkare av papper, kartong och mjukpapper. I utbudet ingår även fluff för hygienapplikationer och dissolvingmassa för textilindustrin. Stora Enso Biomaterials uppdrag är att hitta nya, innovativa sätt att optimera värdet, som går att utvinna ur träråvaran, samt andra typer av lignocellulosisk biomassa. 

”Detta avtal visar på de breda användningsmöjligheterna för Rennovias katalysatorteknologier för produktion av biobaserade kemiska produkter. Vi är glada att Stora Enso ser våra katalysator- och processteknologier som en effektiv och kostnadseffektiv grund, för att producera biobaserade kemikalier”, säger Robert Wedinger, VD och koncernchef för Rennovia, som har sitt säte i Santa Clara, Kalifornien, USA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x