Stora Enso ledande i klimatarbete

PUBLICERAD: 26 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso är med i täten bland företag som gör åtgärder kampen med den globala uppvärmningen.

Noel Morrin, hållbarhetschef på Stora Enso, gläds att de fått kvitto på sina insatser mot global uppvärmning,

Världens främsta företag när det gäller att bekämpa den globala uppvärmningen har prisats, och Stora Enso är ett av företagen. Bakom erkännandet står CDP, en internationell icke vinstdrivande organisation som arbetar för hållbara ekonomier. Av de 4 300 företag som deltar i CDP:s klimatförändringsprogram har tre procent, däribland Stora Enso, fått en plats på 2016 års ”Climate A list”. Företag som genomsyras av ledande långsiktiga strategier och engagemang för att minska utsläppen.

– Vi gratulerar de 193 företagen på A-listan som leder uppdraget mot en fossilfri framtid, säger CDP:s vd Paul Simpson.

Stora Enso får också ett erkännande i CDP:s ”Supplier Engagement Leaderbord” – som enda nordiska företag. Företag som verkar för förändring och åtgärder i sina leveranskedjor. Stora Ensos hållbarhetschef Noel Morrin säger att det krävs ett långsiktigt arbete för att bekämpa den globala uppvärmningen och nyckeln är förnyelsebara material. 75 av energin som koncernen genererar och använder kommer i dag från fossilfria källor:

– I över tio år har Stora Enso aktivt verkat för att minska energiintensiteten i verksamheterna, och på många platser också beroendet av fossila bränslen, säger Noel Morrin.

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x