Stora Enso lanserar speciell kartong för dryckesmuggar

PUBLICERAD: 14 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Ensos speciella kartong Cupforma Natura SoloTM är avsedd för muggar till varma eller kalla drycker samt till glassförpackningar. (Bild Stora Enso)

Stora Enso lanserar Cupforma Natura SoloTM by Stora Enso, en förnybar kartong för pappersmuggar. Det nya materialet lämpar sig för såväl muggar för varma och kalla drycker som för glassförpackningar. Det produceras utan den traditionella plastbeläggningen och har utvecklats så att fibrerna kan återanvändas helt i en återvinningsprocess.

”Vi ser ett stort behov av miljövänliga lösningar inom dagens livsmedelsförpackningar. Konsumenterna efterfrågar bekvämlighet men på ett hållbart sätt. Återvinning halverar en pappersmuggs koldioxidavtryck och hela värdekedjan gynnas av innovationer inom förnybara material. Cupforma Natura Solo är ytterligare ett led i vårt arbete för att minska plastanvändningen och styra förändringen mot effektivare återvinning av on-the-go-förpackningar”, säger Hannu Kasurinen, SVP chef för Liquid Packaging and Carton Board, Consumer Board division inom Stora Enso.

Stora Enso har testat det nya kartongmaterialet tillsammans med kunder i Europa och konstaterat att muggar i det nya materialet fungerar på ett sätt som liknar muggar med traditionell polyetenbeläggning, så ingen ny konverteringsteknologi behövs.

”Dessutom kan detta innovativa material öka återvinningsvärdet för använda muggar, eftersom barriären bryts ner i en återvinningsprocess och alla fibrer kan återanvändas”, säger Ebba Mannheimer, chef för Business New Barrier Solutions, Consumer Board division.

Alla Cupforma by Stora Enso-produkter är förnybara och återvinningsbara och erbjuder ett koldioxidsnålt alternativ till icke-förnybara material. Det finns ett brett urval barriärer för olika behov och Stora Enso erbjuder kunderna hjälp med att välja den barriär som bäst motsvarar deras behov.

Utöver Cupforma Natura Solo omfattar muggkartongutbudet även den helt förnybara Cupforma Natura PE Green, som erbjuder en enkel övergång från fossil polyeten, och den industriellt komposterbara Cupforma Natura Bio. Träfibrerna, som Stora Enso använder, härrör från hållbart skogsbruk och företaget använder skogscertifieringssystem för att säkerställa spårbarhet och hållbart skogsbruk.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax