Spekulationer i USA: Coca-Cola planerar kartongförpackningar med fiber från apelsinskal och fruktkött!

PUBLICERAD: 29 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Coca-Cola Company verkar ha planer på att låta tillverka pappers- och kartongbaserade förpackningar, där en del av materialet består av fiber från de stora mängder citrusfrukter, främst apelsiner, som används i dryckesjättens produktion! Det skriver flera amerikanska affärstidningar.
Enligt Atlanta Business Chronicle har Coca-Cola redan i september i fjol registrerat varumärket ”Peelpack” för de nya fruktfiberbaserade förpackningarna.

Enligt varumärkesregistreringen ska ”Peelpack” bestå av kartong- och pappersförpackningar, där förpackningsmaterialet är uppbyggt av fiber från citrusskal och juicer.

Coca-Cola, som bland annat tillverkar citrusbaserade drycker under varumärkena Fanta och Minute Maid, använder mycket stora mängder citrusfrukter, speciellt apelsiner, i sin produktion, vilket i sin tur resulterar i stora mängder med skal- och fruktköttsrester, som man inte haft någon användning för.

”Att använda fiber från källor som apelsinskal skulle vara ett utmärkt sätt att återvinna restprodukter, som annars inte har något värde. Tillverkning av en sådan mer hållbar produkt, som dessutom minskar avfallsmängderna, är värd att applåderas”, säger Norman Marsolan, som är chef för Renewable Bioproducts Institute i Georgia, i en kommentar.

Coca-Cola Company vill dock inte ge några ytterligare kommentarer till spekulationerna kring deras ”citrusförpackningar” än att man bekräftar att man registrerat varumärket ”Peelpack”.

”Vi ansöker rutinmässigt om olika varumärkesnamn, som rör produktion och marknadsföring, men vi kommenterar inte dessa förrän vi är redo för kommersiell lansering”, säger en talesman för Coca-Cola Company till Atlanta Business Chronicle.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä får investeringsstöd från EU om de bygger nytt bruk

Muoto är namnet på en serie nya, fiberbaserade, förpackningar från Metsä Group. Koncernen funderar nu på att investera i ett eget bruk i Raumo, Finland, för produktionen och om det blir av har man förhandlats till sig upp till 85,5 miljoner euro via EU:s innovationsfond. Ett avtal om delfinansiering har undertecknats.
Muoto

Återvinnings- och värmeförseglingsbart papper nyhet från Billerud

Billerud har utvecklat ett återvinningsbart, värmeförseglingsbart papper designat för att ersätta plast i förpackningsapplikationer med höga krav på förseglingsprestanda och återvinningsbarhet.
Billerudx

PINC investerar i startupen Glenntex för att driva mer hållbar förpackningsinnovation

Pauligs riskkapitalgren, PINC, investerar i det göteborgsbaserade företaget Glenntex som med grafenförstärkta kompositer kan minska behovet av plast i nyproducerade förpackningar med upp till trettio procent.
Glenntex

Borealis har lanserat en ny LLDPE-film med åttiofem procent återvunnen PCR

Borealis har lanserat en återvunnen linjär LD-polyetenkvalitet, rLLDPE, som innehåller 85 procent PCR-material och 15 procent LLDPE-booster och är avsedd för flexibla förpackningsapplikationer som inte används för förpackning av livsmedel.
TeamBorealis_Werk_Linz_100225_008x