Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

PUBLICERAD: 28 april 2023
UPPDATERAD: 27 april
Nya Q-Line med BHS180 ska enligt Zünd inte ersätta de tidigare G3-modellerna utan är en helt ny produktlinje. Foto: Pressbild

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.

Zünd bjöd nyligen in press från hela världen till huvudkontoret i schweiziska Altstätten för att närvara vid avtäckningen av den nya maskinen. Sign&Print var på plats. Företagets vd Oliver Zünd stod för en kort inledning innan skynket föll till tonerna av Daft Punks ”Harder, better, faster, stronger”.

– Det här är en milstolpe för Zünd. En ny generation skärmaskin som sätter en ny standard för digital skärning, med hög hastighet, genomströmning och kvalitet – och en lägre kostnad per del. Den är verkligen ”harder, better, faster, stronger”, säger Aleksandar Lazic, chef för produktområdet förpackningar på Zünd.

Vad gömmer sig då bakom det där skynket? Jo, ett helautomatiskt system för efterbehandling av olika skivmaterial för till exempel förpackningar eller displaymaterial. Enligt Zünd är Q-Line inte en ersättare till G3-modellerna, de kommer att finnas kvar i sortimentet och även uppdateras fortlöpande.

”Det här är en milstolpe för Zünd”, säger Aleksandar Lazic, chef för produktområdet förpackningar på Zünd. Foto: Anja Degerholm
Robotlösning från pall till pall

Q-Line kommer med BHS180, ett ”Board Handling System”, för produktion som går från pall till pall med en robotlösning för på- och avläggare. Ett liknande system som tidigare funnits tillgängligt för G3:an, men med ett antal nya funktioner.

BHS180 ska möjliggöra industriell produktion i höga volymer som kan löpa i flera skift, till exempel över natten.

– Det ska minimera behovet av arbetskraft och maximera produktionen, konkluderar Aleksandar Lazic.

Pallarna kan vara maximalt 1,8 meter höga och kan lastas med en mängd olika jobb. En kamera, kallad Undercam, läser av QR-koder på skivorna underifrån, istället för som på G3:an med Eye in the sky-tekniken ovanifrån. Materialet justeras också automatiskt när roboten lägger det på matarbordet så det hamnar i rätt läge, det Zünd kallar ”alignment on the fly”.

Efter skärprocessen staplas skivorna utskjutande för att enkelt kunna skilja de olika jobben från varandra.

Påläggaren justerar automatiskt materialet så det hamnar i exakt rätt läge. Foto: Anja Degerholm
Lätta kolfiberdelar

Utformningen av själva stommen är helt ny för att klara av påfrestningar som en hastighet på upp emot 2,8 meter per sekund och en acceleration på 2,1 G. Underredet är tillverkat av en betong- och mineralblandning.

– Det innebär att vibrationerna dämpas och precisionen i skärningen blir därmed högre, säger produktchefen Peter Hohl.

Rörliga delar, som de två bommarna, var i de tidigare modellerna i stål men tillverkas nu istället av en kolfiberförstärkt komposit som gör dem betydligt lättare. En ny funktion är att dammet leds igenom en kanal inne i bommen, istället för genom ett utsugsrör.

Maskinen har plats för åtta olika verktyg och dessa byts helt automatiskt. Beroende på konfiguration kan den utrustas med antingen fem mindre och två stora verktyg, eller åtta mindre.

Det mesta sköts helt automatiskt, vilket innebär mindre arbete för operatören. Foto: Anja Degerholm
Började om från början

Nytt är också en arbetsstation med ett nytt gränssnitt för operatören som även det andas automation.

– Operatören ska behöva interagera så lite som möjligt, utan behöver endast starta jobbet och förbereda verktygen, säger Lars Bendixen, chef för det grafiska segmentet hos Zünd.

Att namnet på uppföljaren till G3 inte blev G4 förklarar Zünd med att de ville göra något helt nytt. I utvecklingsprocessen började man helt från scratch.

– Utgångspunkten var att vi låtsades som att det var den första maskinen vi utvecklade och försökte tänka helt nytt. Vi har utgått från önskemålen från våra kunder, men även utifrån de begränsningar när det gäller tekniken som vi identifierat hos den nuvarande plattformen, säger Lars Bendixen.

Industriell produktion av skyltar
Lars Bendixen. Foto: Anja Degerholm

Tre betatestare har medverkat i processen: Model Group, WellPack och DS Smith. Alla med verksamhet i närområdet. En av dem, WellPack, är dessutom den första köparen av systemet och har investerat i den största modellen, Q-Line Q-32-32 med BHS180. Denna modell belönades nyligen med en Red Dot Award i kategorin produktdesign.

Målgruppen är som sagt i första hand producenter av förpackningar och displaymaterial. Hur är det då med det grafiska segmentet, är Q-Line ett alternativ även där? Lars Bendixen pekar ut i första hand skylttillverkare som potentiella kunder.

– Det har hänt mycket på den marknaden. Från mindre aktörer som utförde mycket manuellt arbete till stora skyltfabriker där flera företag gått ihop och har en ganska avancerad produktion med egen webbshop och automatisk orderhantering. Så för skyltmakare som har en industriell produktion så kan Q-Line absolut vara ett alternativ, säger han.

 

De två bommarna har tillverkats av delar i en kolfiberförstärkt komposit för att få ner vikten och därmed kunna öka hastigheten. Foto: Anja Degerholm
Gå över från stansning

Representanter från Zünds säljnätverk fick en premiärvisning av maskinen i januari. En av dem var Martin Roed Nielsen, försäljningschef på Zünd Skandinavien. Han var imponerad av det han såg.

– Det är en maskin med både hög hastighet och exakt skärning. Det ska bli väldigt spännande att få ut den på marknaden.

Han säger att det finns intressanta kunder i alla de nordiska länderna, framför allt företag inom förpackning och display som behöver ett helautomatiskt skärsystem.

– Gränsen flyttas hela tiden för när det lönar sig att stansa respektive skära. Jag tror det finns en del företag som jobbar med förpackning och display som kan flytta över sin produktion till digital skärning och som söker mer automation i sin produktion, säger Martin Roed Nielsen.

Tillgänglig från juni
Martin Roed Nielsen, Zünd Skandinavien. Foto: Arkiv

Den nyfikna undrar såklart vad man får hosta upp för en maskin av denna kaliber. Oliver Zünd passar elegant på den frågan när han får den under pressvisningen, men konstaterar att den är dubbelt så tung som föregångaren och därmed kanske ungefär dubbelt så dyr. ”We like to keep it simple”, säger han skämtsamt.

Q-Line med BHS180 finns tillgänglig för beställning från och med den 1 juni 2023 och leveranstiden är cirka tolv veckor. På grund av logistiska skäl kommer dock Q-Line inte att visas på årets Fespa-mässa, men Zünd Skandinavien kommer att finnas på plats i Zünds monter för att berätta mer om den nya maskinen.

 

Tekniska data

Tillgängliga storlekar: 1,8 x 3,2 meter, 2,2 x 3,2 meter och 3,2 x 3,2 meter.

Hastighet: Upp emot 2,8 m/s (diagonalt).

Bigningskraft:  Maximalt 50 kilo.

Materialtjocklek: Från 0,9 till 65 millimeter.

 

 

Verktygen byts helt automatiskt. Foto: Pressbild

 

Zünds vd, Oliver Zünd, höll ett kort inledningstal innan nya Q-Line avtäcktes. Foto: Anja Degerholm

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}