Snabba nyheter om bioplaster presenteras på NBF:s webinar

PUBLICERAD: 10 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den 18 mars ordnar NBF ett webinar med snabba nyheter kring bioplast och aktuella produkter.|Jarmo Ropponen presenterar bioplastfilmen Thermocell. (Bild VTT)

Den 18 mars ordnar NBF (Nordisk Bioplastförening) ett gratis webinar, där ett tiotal experter och företagsledare presenterar snabba och färska nyheter om bioplaster och aktuella bioplastprodukter. Under webinaret, som pågår mellan kl 13.15 och cirka kl 14.45, har varje talare cirka tio minuter på sig för sin presentation.

Webinaret inleds med en kort introduktion av moderatorn Bo Wallteg från NBF, nord emballage och packnews.com samt en ”snabblektion” om bioplaster förmedlad av Bjarne Högström från Polymerfront.

Jarmo Ropponen presenterar bioplastfilmen Thermocell. (Bild VTT)

Den digra listan av talare inleds med Jarmo Ropponen från finska tekniska forskningsinstitutet VTT, som ska presentera bioplastfilmen Thermocell, som kan ersätta oljebaserad plastfilm i livsmedelsförpackningar. (Mer om Thermocell kan du läsa HÄR!)

Övriga medverkande i webinaret är Klas Dannäs från Hexpol TPE, Steven Schuitema från FKuR, Jonas Fridberg från Mondi, Jeremiah Dutton från Trifilon, Eric Zhang från Biofiber Tech Sweden och Åke Rosén från Gaia Biomaterials.

Mer information och anmälan till det avgiftsfria webinaret hittar du HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy