Smurfit Kappas kraftliner testas med wellpappigloo!

PUBLICERAD: 7 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

En fyra meter bred och två meter hög ”igloo” av wellpapp byggdes upp av Smurfit Kappa i vinterlandskapet i Piteå.|I Piteå ligger Smurfit Kappa Kraftliner – Europas största bruk för tillverkning av kraftliner till wellpapp.

För att testa uthållighet och motståndskraft hos sina kraftlinerkvaliteter har Smurfit Kappa byggt upp en stor ”igloo” av wellpapp i vinterlandskapet i Piteå!
Igloon, som är fyra meter bred och två meter hög, byggdes upp med wellpapplådor, som specialtillverkats för att efterlikna de snedhuggna frusna snöblock som riktiga igloos byggs av. I wellpappen ingick bland annat linerkvaliteten Kraftliner White Top, Recycled High Performance samt andra kraftlinerkvaliteter.

Tanken bakom den imponerande igloon var att testa hur Smurfit Kappas Kraftliner klarar kraftig kyla och kontakt med snö och annan väta. Men naturligtvis har igloon också blivit ett exempel på kreativiteten och innovationen hos Smurfit Kappas designers och förpackningsutvecklare.

Att igloon byggdes upp i Piteå är förstås ingen tillfällighet – i Piteå har nämligen Smurfit Kappa Europas största kraftlinerbruk med en årskapacitet på 700.000 ton!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax