Smurfit Kappas förpackningar först med vegancertifiering

PUBLICERAD: 18 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappa har blivit det första förpackningsbolag som fått sina produkter certifierade av The Vegan Society. (Bild Smurfit Kappa)|Exempel på vegancertifierade wellpappförpackningar från Smurfit Kappa. (Bild Smurfit Kappa)|

Globala Smurfit Kappa har blivit det första förpackningsbolag som erhållit certifiering av brittiska organisationen The Vegan Society.

Exempel på vegancertifierade wellpappförpackningar från Smurfit Kappa. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att inga andra förpackningsföretag är registrerade med organisationens varumärke och att bolagets vegancertifierade förpackningsprodukter tillverkas med hjälp av wellpapplösningar som är både veganska och miljövänliga.

”Vi är stolta över att vara det första förpackningsföretaget att erkännas som ´Vegan Society Certified´. Denna certifiering är en försäkring för kunder, som föredrar veganska produkter, att inga komponenter i våra färdiga produkter har animaliskt ursprung”, säger Mark Robinson, utvecklingschef vid Smurfit Kappas brittiska anläggning i Markham Vale, söder om Sheffield,

Alla Smurfit Kappa-produkter, som nu förses med det veganska varumärket, tillverkas med beståndsdelar i form av papper, lim, stärkelse, tryckfärg, etc, som alla kommer från miljömedvetna leverantörer och är fria från animaliska produkter. Smurfit Kappa uppger att man tillhandahåller ett brett utbud av vegangodkända förpackningsalternativ som är lämpliga för många produkter inklusive mode, kosmetika, mat, dryck, mm.

Förutom att bli världens första vegancertifierade förpackningsleverantör har Smurfit Kappa även inlett ett partnerskap med The Vegan Society och ska finnas till hands för att hjälpa andra varumärkesinnehavare att producera veganska certifierade förpackningar.

The Vegan Society grundades i Storbritannien redan år 1944 och är därmed den äldsta veganorganisationen i världen. Sedan 1990 har organisationen hjälpt människor att identifiera växtbaserade produkter. Organisationens certifieringssymbol, som uppges vara det mest pålitliga och erkända märkningssystemet för växtbaserade varor, finns nu på 60.000 produkter och varumärken över hela världen och omfattar varor inom mat, dryck, kläder, hushållsartiklar och många fler.

Enligt en undersökning som The Vegan Society nyligen genomfört letar 97 procent av konsumenter, som definierar sig som veganer eller vegetarianer, efter vegancertifieringar på mat- och dryckesförpackningar innan de gör ett köp.

—————————————–
N.B.: Vi har tidigare rapporterat om globala etikettspecialisten Avery Dennison, som utvecklat speciella veganska etiketter. Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}