Smurfit Kappa stiger in på den växande vattenmarknaden

PUBLICERAD: 15 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappa tar nu steget in på dricksvattenmarknaden med sina bag-in-box-lösningar.

Med sina bag-in-box-lösningar tar nu Smurfit Kappa steget in på den växande marknaden för dricksvatten. Och man gör det tillsammans med dotterbolaget och förslutningsspecialisten Vitop. Tillsammans har de båda företagen utvecklat ett komplett bag-in-box-koncept, som är specialdesignat för dricksvatten och som kan apteras i konventionella dricksvattenbehållare.

Vitops senaste produktutveckling är en verklig innovation för marknaden för den typ av vattenbehållare, som finns på kontor, arbetsplatser, offentliga platser, etc. Det är en enkel anordning, som gör att en bag-in-box från Smurfit Kappa, försedd med en Vitop originalkran, kan anslutas till en existerande vattenfontän. På så sätt kan Smurfit Kappas bag-in-box-lösningar användas i befintliga vattenkylare.

Smurfit Kappa anser att bag-in-box är den perfekta förpackningslösningen för den växande marknaden för förpackat vatten: hygienisk, pålitlig, miljövänlig, kostnadseffektiv och med minimal risk för kontaminering eller förfalskning.
”Manipuleringssäkra bag-in-box engångsförpackningar förenklar hanteringen av dricksvattensbehållare, då man slipper moment som insamling och påfyllning”, menar Smurfit Kappa.

Vid konferensen och utställningen Watercoolers Europe 2015, som äger rum i Rom 23 till 25 september, kommer Smurfit Kappa att deltaga för första gången och tillsammans med Vitop visa upp sina innovationer inom dricksvattenförpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex