Smurfit Kappa ökar kapaciteten i pappersbaserade förpackningar

PUBLICERAD: 5 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I nederländska pappersbruket Roermond har Smurfit Kappa investerat ytterligare för att öka kapaciteten och möta en ökande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa fortsätter att öka produktionskapaciteten för sin pappersportfölj genom att investera i pappersbruket Roermond i Nederländerna, ett av företagets flaggskepp. Investeringen görs för att möta den växande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar.

Roermond Pappersbruk har gjort en serie uppgraderingar av sin pappersmaskin 1 (PM1) under de senaste två åren, inklusive ombyggnation av rullmaskinen, presspartiet, torkpartiet och limpressen.

Den senaste förbättringen, som slutfördes tidigare i år, var installation av en toppmodern inloppslåda (shoe blade gap former), en ombyggnation av bakvattensystemet samt en förlängning av maskinhallen.

När den sista fasen nu slutförts, kan den fem meter breda PM1 producera 85-135 g/m2 returfiberbaserad fluting och testliner med en hastighet på 1.200 meter per minut.

”Det har varit en ökande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar som ett hållbart alternativ till plast och det används allmänt inom e-handel och detaljhandel. Genom investeringen har Roermond Pappersbruk väsentligt stärkt sin kapacitet som en ledande leverantör av returfiberbaserade papperskvaliteter med låg ytvikt”, säger Laurent Sellier, COO för Smurfit Kappa Paper Europe.

—————————————————————–
Smurfit Kappa är en av världens ledande tillverkare av pappersbaserade förpackningar. Företaget har runt 46.000 anställda vid cirka 350 produktionsanläggningar i 35 länder, och 2018 var omsättningen 8,9 miljarder euro. Smurfit Kappa finns i 23 länder i Europa och i 12 länder i Nord-, Latin- och Sydamerika.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

Nystartade Omni Polymers specialiserar sig på ett komplicerat segment inom plaståtervinningen, flexibla förpackningar från svenska hushåll. Som det ser ut...
josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Dagab pallar inte trä längre

Dagab byter nu från trä- till plastpallar från Svenska retursystem som är ett klimatsmartare alternativ.
Dagab

Designvinnare i Metsä Boards tävling korade

Vinnarna i tävlingen Better with Less – Design Challenge 2022–2023, arrangerad av Metsä Board, har korats.
1-BwL-Kids-Headphones-Packaging-by-Kitty-Ching