Smurfit Kappa i partneravtal med maskintillverkaren Spitze

PUBLICERAD: 16 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Spitze designar och tillverkar förpackningsmaskiner som resare, förslutare, wrap-around-maskiner, palletterare, mm. (Bild Spitze)|Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

För att utveckla och effektivisera sitt erbjudande inom förpackningar och förpackningslösningar har Smurfit Kappa ingått ett strategiskt partnerskap med svenska maskintillverkaren Spitze AB.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att när det gäller inpackning, resning av lådor och automation har detta fram till nu hanterats av en mindre enhet inom Smurfit Kappa. För att bredda och effektivisera sitt erbjudande inleds nu i stället en strategisk allians med maskintillverkaren Spitze AB, som har sin verksamhet i Skottorp, mellan Båstad och Laholm.

Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

”Att ingå ett partnerskap med Spitze gör att vi kan fortsätta att leverera effektiva, innovativa och starka förpackningslösningar till våra kunder. Samtidigt ger det oss nya möjligheter att utöka vårt erbjudande”, säger Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge.

Spitze AB är ett helsvenskt företag som designar, tillverkar och säljer förpackningsmaskiner samt förpackningsautomation. Företaget, som har cirka 40 anställda, är en väletablerad leverantör med stark position på marknaden.

”Tillsammans med Spitze kommer Smurfit Kappa att kunna tillhandahålla förpackningslösningar för alla de behov kunderna har, men nu med en ännu starkare laguppställning”, skriver Smurfit Kappa i sitt pressmeddelande.

”Vi har idag en stabil och komplett organisation, som levererar långsiktiga helhetslösningar från installation till service och reservdelar. Synergieffekterna mellan vårt företag och Smurfit Kappa kommer att förenkla och skapa nya fördelar för kunderna”, säger Spitzes VD Peter Kjellberg i en kommentar.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006