Smurfit Kappa i partneravtal med maskintillverkaren Spitze

PUBLICERAD: 16 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Spitze designar och tillverkar förpackningsmaskiner som resare, förslutare, wrap-around-maskiner, palletterare, mm. (Bild Spitze)|Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

För att utveckla och effektivisera sitt erbjudande inom förpackningar och förpackningslösningar har Smurfit Kappa ingått ett strategiskt partnerskap med svenska maskintillverkaren Spitze AB.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att när det gäller inpackning, resning av lådor och automation har detta fram till nu hanterats av en mindre enhet inom Smurfit Kappa. För att bredda och effektivisera sitt erbjudande inleds nu i stället en strategisk allians med maskintillverkaren Spitze AB, som har sin verksamhet i Skottorp, mellan Båstad och Laholm.

Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

”Att ingå ett partnerskap med Spitze gör att vi kan fortsätta att leverera effektiva, innovativa och starka förpackningslösningar till våra kunder. Samtidigt ger det oss nya möjligheter att utöka vårt erbjudande”, säger Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge.

Spitze AB är ett helsvenskt företag som designar, tillverkar och säljer förpackningsmaskiner samt förpackningsautomation. Företaget, som har cirka 40 anställda, är en väletablerad leverantör med stark position på marknaden.

”Tillsammans med Spitze kommer Smurfit Kappa att kunna tillhandahålla förpackningslösningar för alla de behov kunderna har, men nu med en ännu starkare laguppställning”, skriver Smurfit Kappa i sitt pressmeddelande.

”Vi har idag en stabil och komplett organisation, som levererar långsiktiga helhetslösningar från installation till service och reservdelar. Synergieffekterna mellan vårt företag och Smurfit Kappa kommer att förenkla och skapa nya fördelar för kunderna”, säger Spitzes VD Peter Kjellberg i en kommentar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax