Smurfit Kappa i partneravtal med maskintillverkaren Spitze

PUBLICERAD: 16 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Spitze designar och tillverkar förpackningsmaskiner som resare, förslutare, wrap-around-maskiner, palletterare, mm. (Bild Spitze)|Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

För att utveckla och effektivisera sitt erbjudande inom förpackningar och förpackningslösningar har Smurfit Kappa ingått ett strategiskt partnerskap med svenska maskintillverkaren Spitze AB.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att när det gäller inpackning, resning av lådor och automation har detta fram till nu hanterats av en mindre enhet inom Smurfit Kappa. För att bredda och effektivisera sitt erbjudande inleds nu i stället en strategisk allians med maskintillverkaren Spitze AB, som har sin verksamhet i Skottorp, mellan Båstad och Laholm.

Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

”Att ingå ett partnerskap med Spitze gör att vi kan fortsätta att leverera effektiva, innovativa och starka förpackningslösningar till våra kunder. Samtidigt ger det oss nya möjligheter att utöka vårt erbjudande”, säger Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge.

Spitze AB är ett helsvenskt företag som designar, tillverkar och säljer förpackningsmaskiner samt förpackningsautomation. Företaget, som har cirka 40 anställda, är en väletablerad leverantör med stark position på marknaden.

”Tillsammans med Spitze kommer Smurfit Kappa att kunna tillhandahålla förpackningslösningar för alla de behov kunderna har, men nu med en ännu starkare laguppställning”, skriver Smurfit Kappa i sitt pressmeddelande.

”Vi har idag en stabil och komplett organisation, som levererar långsiktiga helhetslösningar från installation till service och reservdelar. Synergieffekterna mellan vårt företag och Smurfit Kappa kommer att förenkla och skapa nya fördelar för kunderna”, säger Spitzes VD Peter Kjellberg i en kommentar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front