SIS ordnar diskussion om lättöppnade förpackningar

PUBLICERAD: 13 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Natalie Cammersand är projektledare vid SIS.

Den 5 december ordnar standardiseringsorganisationen SIS en diskussion kring ett nytt förslag om tillgänglig design av konsumentprodukter. Förslagets innebörd är att konsumentförpackningar ska ha en design och utformning, som ska öka tillgängligheten för personer med särskilda behov.
SIS välkomnar alla intressenter i ämnet att delta i diskussionen.

Trots att konsumentförpackningar har blivit bättre, när det gäller användarvänlighet, har fortfarande vissa användare, i synnerhet äldre och personer med funktionshinder, svårt att hantera och öppna förpackningar. I slutet av september kom ett förslag från Japan, om att utarbeta en global standard. Det innehåller gemensamma krav och rekommendationer på tillgänglig design av konsumentprodukter.
 
”Syftet med förslaget är att det ska öka tillgängligheten för personer med särskilda behov, inklusive äldre och personer med funktionshinder. Det nya förslaget kompletterar befintliga standarder på området och innehåller krav samt rekommendationer anpassade utifrån varje människas förmåga”, säger SIS projektledare Natalie Cammersand.

Förslaget inkluderar hantering och öppning av förpackningar med fokus på människors fysiska förmåga att hålla, lyfta, bära, gripa, trycka och dra av hela eller delar av förpackningar.
 
”Välkommen att delta i diskussionen den 5 december på SIS. Du får träffa den svenska gruppen för Lättöppnade förpackningar (SIS/TK 164/AG 11) för att diskutera det nya förslaget”, säger Natalie Cammersand.

Den som vill ha mer information om tid och plats, mm, kan höra av sig till Natalie Cammersand, 08-555 520 15, natalie.cammersand@sis.se

Info om SIS kommitté för Konsument- och transportförpackningar finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Optiska sorteringslösningar i ny agentur hos Mobergs Processkontroll

Mobergs Produktkontroll AB har ingått ett samarbetsavtal med italienska 3U Vision för att ytterligare vidga sitt utbud av avancerade optiska sorteringslösningar för livsmedels- och tillverkningsindustrin.
Mobergs

Soma bjuder in till öppet hus

Flexopresstillverkaren Soma följer upp sin Drupa-framgång med ett öppet hus den 20 november 2024. Här ligger fokus på automation, aniloxhantering och tryck på tubfolier.
Screenshot

Trots krig och elände håller ukrainska Sirius Extrusion igång leveranserna

Packnews fick besök i montern på Scanpack av Nataliia Saievych. Hon är chef för utrikeshandel hos det ukrainska företaget Sirius Extrusion och ville i stort sett bara berätta att de lever och kämpar på med produktionen av sträckfilm, barriärfilm, film för sträckhuvar samt tryck.
Ukrainax

Etiketter är en mardröm för Arla

Uttalandet i rubriken gjordes på Emballagedagen 2024 i Danmark för några dagar sedan, där bland annat Arla Foods var representerad för att berätta om deras utmaningar med att följa trender och lagkrav inom förpackningar. Packnews danska redaktör Søren Winsløw var på plats.
EM_01