Signode visar ny bandningsmaskin

PUBLICERAD: 4 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Signode Industrial Group visar upp en ny bandningsmaskin på Ligna-mässan i Hannover.

Signode är en av världens ledande leverantörer av stål- och plastband, tillsammans med maskiner och handverktyg. Enligt företaget är deras nya bandningsmaskin utvecklad för problemfri drift och högsta tillgänglighet. TSM, Top seal machine, eller på svenska – toppförseglingsmaskin, ska enligt företaget vara utvecklad för att ge högsta tillgänglighet samt problemfri drift. Maskinen är byggd för att klara allmänna, logistiska och medeltunga applikationer.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att TSM-serien passar de flesta kunder som behöver säkra produkter på pallar, men även de som behöver säkra vissa laster utan pallar med både PP- och PET-band. Maskinen kan utrustas med olika bandningshuvuden och passar till de flesta applikationer. Den har även få maskindelar vilket gör det enklare att genomföra service. Några andra uttalade fördelar är ett flytande bandningshuvud för konsekvent och hög bibehållen bandspänning på godset, Pekskärmen HMI för snabb, och enkel användning samt låga driftskostnader tack vare en motor med bajonettdrift, utan koppling eller bälte.

 

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x