SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo avsett för aseptiska kartongförpackningar med syrekänsliga produkter. (Bild SIG)|Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

Schweiziska SIG har lanserat det helt aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo, avsett för aseptiska vätskekartongförpackningar.

Det nya materialet är lämpligt till aseptiska förpackningar av syrekänsliga produkter som fruktjuicer, nektar, smaksatt mjölk eller växtbaserade drycker och kompletterar SIG:s tidigare aluminiumfria Signature-barriärmaterial avsett för förpackningar med vanlig vit mjölk.

Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

”Genom att utöka vår Signature-portfölj med Signature Evo, som är världens första aluminiumfria förpackningsmaterial med fullt barriärskydd för aseptiska kartongförpackningar, tar vi nästa steg i vår aluminiumfria resa och understryker vår position som branschledare inom hållbara innovationer”, säger Ali Kaylan, SVP Innovation på SIG.

SIG skriver i ett pressmeddelande att förpackningar med Signture Evo är helt återvinningsbara i befintliga avfallsströmmar. Förpackningar med Signature Evo är jämförbara med aseptiska kartongförpackningar med barriärskikt av aluminium och förpackade syrekänsliga produkter skyddas under långa tidsperioder utan behov av kylförvaring.

”Detta gör det möjligt för kunderna att använda Signature Evos miljöfördelar till många fler mat- och dryckeskategorier”, säger Ali Kaylan.

Barriärmaterialet Signature Evo kommer initialt att användas i SIG combiblocMini, som är en vätskekartongförpackning i portionsformat.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx