Se och lyssna till intressanta röster på AIPIA:s kongress

PUBLICERAD: 18 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Packnews och nord emballage fanns på plats vid AIPIA:s intressanta kongress om aktiva och intelligenta förpackningar.

I mitten av november arrangerades konferensen för aktiva och intelligenta förpackningslösningar av organisationen AIPIA i Amsterdam. Här ventilerades det allra senaste inom dessa bägge intressanta områden och diskussionerna gick höga mellan drygt 300 leverantörer och varumärkesägare.
Packnews och tidningen nord emballage var på plats med videokamera och intervjumikrofon i högsta hugg och nu kan du se och lyssna på de mest intressanta talarna på vår ”packkanal” på Youtube.

Vi pratade med Lars Sandberg från BillerudKorsnäs, som hade spännande info om det pappersbatteri, som koncernen utvecklar.

Vi mötte Yoav Hoshen från företaget Water.IO, som producerar och säljer smarta förslutningar och i anslutning till det pratade vi även med Glenn Svedberg från Nolato Medical Pharma Packaging, som för närvarande testar dessa förslutningar.

Hannes Behacker från edding Tech Solutions berättade om en ny spännande teknik, framtagen tillsammans med Siegwerk, som bygger på en speciell, aktiv tryckfärg. 

Kan osynliga vattenmärken vara lösningen på plastsortering? Det tror i vilket fall Johan Kerver från det belgiska företaget Filigrade.

Och Juha Maijala från Stora Enso hade världspremiär på en miljövänlig RFID-tagg, baserad på papper.

Dessutom kan du lyssna på Tom Lawrie-Fussey från Cambridge Design Partnership som från scenen beskrev alla de tekniker, som fanns samlade i utställningshallen.

Du hittar samtliga intervjuer på www.packnews.tv, och naturligtvis krävs det inga krångliga inloggningar!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning