Se och lyssna till intressanta röster på AIPIA:s kongress

PUBLICERAD: 18 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Packnews och nord emballage fanns på plats vid AIPIA:s intressanta kongress om aktiva och intelligenta förpackningar.

I mitten av november arrangerades konferensen för aktiva och intelligenta förpackningslösningar av organisationen AIPIA i Amsterdam. Här ventilerades det allra senaste inom dessa bägge intressanta områden och diskussionerna gick höga mellan drygt 300 leverantörer och varumärkesägare.
Packnews och tidningen nord emballage var på plats med videokamera och intervjumikrofon i högsta hugg och nu kan du se och lyssna på de mest intressanta talarna på vår ”packkanal” på Youtube.

Vi pratade med Lars Sandberg från BillerudKorsnäs, som hade spännande info om det pappersbatteri, som koncernen utvecklar.

Vi mötte Yoav Hoshen från företaget Water.IO, som producerar och säljer smarta förslutningar och i anslutning till det pratade vi även med Glenn Svedberg från Nolato Medical Pharma Packaging, som för närvarande testar dessa förslutningar.

Hannes Behacker från edding Tech Solutions berättade om en ny spännande teknik, framtagen tillsammans med Siegwerk, som bygger på en speciell, aktiv tryckfärg. 

Kan osynliga vattenmärken vara lösningen på plastsortering? Det tror i vilket fall Johan Kerver från det belgiska företaget Filigrade.

Och Juha Maijala från Stora Enso hade världspremiär på en miljövänlig RFID-tagg, baserad på papper.

Dessutom kan du lyssna på Tom Lawrie-Fussey från Cambridge Design Partnership som från scenen beskrev alla de tekniker, som fanns samlade i utställningshallen.

Du hittar samtliga intervjuer på www.packnews.tv, och naturligtvis krävs det inga krångliga inloggningar!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x