Schoeller Allibert har utvecklat ny staplingsbar pallcontainer

PUBLICERAD: 25 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Schoeller Alliberts senaste pallcontainer JumboNest är staplingsbar, sävl fylld som tom. (Bild Schoeller Allibert)|”JumboNest är en produkt i vårt engagemang för cirkulär ekonomi”, säger VD Ludo Gielen. (Bild Schoeller Allibert)

Hygienisk, staplingsbar och utformad för att maximera godslagring är några av egenskaperna hos JumboNest, som är Schoeller Alliberts nästa generation av hållbara returemballage inom styva pallcontainrar.

Enligt Schoeller Allibert kan JumboNest-containern hantera upp till 525 liter eller 600 kilo och sex fyllda containrar kan staplas ovanpå varandra, vilket sägs öka fyllningsgraden i en godstransport eller ett lagerutrymme med 250 procent. Tomma containrar kan också staplas i varandra vilket även det optimerar godsutrymme.

”JumboNest är en produkt i vårt engagemang för cirkulär ekonomi”, säger VD Ludo Gielen. (Bild Schoeller Allibert)

Den styva pallcontainern JumboNest är tillverkad av ett enda stycke högdensitetsplast och är utrustad med handtag på alla fyra sidor och integrerade stötdämpare.

JumboNest är utrustad med två paneler för applicering av RFID-taggar och har dessutom tydligt utmärkta zoner för applicering av självhäftande etiketter. Den nya produkten kan också uppgraderas till att inkludera Internet of Things (IoT)–funktioner, vilket ger möjlighet till statistik och spårbarhet vad gäller plats, temperatur och luftfuktighet.

”JumboNest representerar den senaste och mest innovativa produkten i vårt engagemang för den cirkulära ekonomin”, säger Ludo Gielen, VD för Schoeller Allibert.

———————————————-
Schoeller Allibert är en av Europas största tillverkare av returplastemballage. Företaget skapades 2013 genom sammanslagningen av Linpac Allibert och Schoeller Arca Systems, båda ägda av One Equity Partners.
Schoeller Allibert har mer än 40 produktions- och försäljningsverksamheter i Europa, Amerika och Asien. I Sverige finns dotterbolaget Schoeller Allibert Sweden AB i Perstorp, som är ett försäljnings- och servicekontor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy