Scanpack fulltecknad – inte en kvadratmeter utställarplats kvar

PUBLICERAD: 31 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

450 utställare kommer att finnas på plats för de 15.000 besökare, som väntas till Scanpack 2018 i oktober. (Bild från Scanpack 2015. © Svenska Mässan)|”Inte en enda kvadratmeter utställarplats finns kvar”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.

Norra Europas största förpackningsmässa, Scanpack 2018, som i år äger rum 23 – 26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, är nu helt fullbokad.
”Det finns inte en kvadratmeter utställarplats kvar”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.

Nu räknar arrangörerna med att locka cirka 15.000 besökare till den populära förpackningsmässan, som arrangeras vart tredje år. I år har utställarplatserna gått åt i rekordfart. Flera utställare står på kö till höstens mässa och vissa har redan bokat upp sig för 2021.

På det drygt 17.000 kvadratmeter stora mässgolvet kommer 450 utställare från hela världen att visa det senaste inom förpackningsindustrin. Årets Scanpack kommer att ha fokus på bland annat Smart Industry, tryck, material, design och branding samt hållbarhet.

”Scanpack är en bred mässa, som är intressant för alla som producerar eller använder förpackningar. Hit lockar vi allt från materialleverantörer till maskinleverantörer, logistikföretag, retail och den grafiska branschen”, säger Anna-Lena Friberg.

Nytt för årets mässa är Scanpack Academy, där deltagarna bjuds på seminarier och utbildas kring det senaste inom förpackningsindustrin. Dessutom kommer inspirationsområdet Creative Packaging att visa upp innovativa och kreativa förpackningar. Och på mässans Superbrand-scen berättar bl. a P&G, Johnson&Johnson, Carlsberg och andra välkända varumärken hur de jobbar med förpackningar inom sina respektive områden.

”Förpackningsbranschen genomgår en stor förändring i och med digitaliseringen. Det kommer att påverka alla branschens aktörer och naturligtvis kommer detta att uppmärksammas på Scanpack”, avslutar Anna-Lena Friberg.

Noteras i sammanhanget bör också att tidningen nord emballage med nyhetssajten packnews utsetts till officiell mediapartner för årets Scanpack! Läs mer HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance