Satsar på att märka upp kolsyrepatroner

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Märkmetoder har tagit fram en komplett lösning för uppmärkning av Vikingsodas kolsyrepatroner.

Företaget Märkmetoder har börjat märka upp skyddskorkar till kolsyrepatroner. Uppdraget kommer från Intellifood som äger varumärket Vikingsoda.

Varumärket Vikingsoda säljer kolsyremaskiner, smaker och tillbehör till hundratals återförsäljare runt om i Sverige. Företaget Märkmetoder med säte i Stockholm har nu fått uppdraget att märka upp skyddskorkarna till deras kolsyrepatroner. Tidigare märktes kolsyrepatronerna med etiketter vilket var tidsödande. Märkmetoder föreslog istället en komplett lösning med vibrationsmatare där korkarna sorteras för att sedan landa rättvända på ett transportband där en Citronix bläckstråleskrivare märker locken med partinummer, datum samt annan relevant information som krävs för spårbarheten.

De har dessutom utvecklat ett logistiksystem, så att tomma patroner byts mot fyllda så att butiken inte ska behöva binda kapital i ett onödigt stort lager av kolsyrepatroner. Intellifood tar emot de tomma kolsyrepatronerna som återfylls i en toppmoderna anläggning i Upplands Väsby.

Intellifood Sweden AB, som äger varumärket Vikingsoda, är ett svenskägt aktiebolag med huvudkontor, lager, produktion och distributionscentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Affärsidén är att erbjuda produkter och tjänster för alla som gör medvetna och intelligenta konsumtionsval.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx