Satsar på att märka upp kolsyrepatroner

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Märkmetoder har tagit fram en komplett lösning för uppmärkning av Vikingsodas kolsyrepatroner.

Företaget Märkmetoder har börjat märka upp skyddskorkar till kolsyrepatroner. Uppdraget kommer från Intellifood som äger varumärket Vikingsoda.

Varumärket Vikingsoda säljer kolsyremaskiner, smaker och tillbehör till hundratals återförsäljare runt om i Sverige. Företaget Märkmetoder med säte i Stockholm har nu fått uppdraget att märka upp skyddskorkarna till deras kolsyrepatroner. Tidigare märktes kolsyrepatronerna med etiketter vilket var tidsödande. Märkmetoder föreslog istället en komplett lösning med vibrationsmatare där korkarna sorteras för att sedan landa rättvända på ett transportband där en Citronix bläckstråleskrivare märker locken med partinummer, datum samt annan relevant information som krävs för spårbarheten.

De har dessutom utvecklat ett logistiksystem, så att tomma patroner byts mot fyllda så att butiken inte ska behöva binda kapital i ett onödigt stort lager av kolsyrepatroner. Intellifood tar emot de tomma kolsyrepatronerna som återfylls i en toppmoderna anläggning i Upplands Väsby.

Intellifood Sweden AB, som äger varumärket Vikingsoda, är ett svenskägt aktiebolag med huvudkontor, lager, produktion och distributionscentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Affärsidén är att erbjuda produkter och tjänster för alla som gör medvetna och intelligenta konsumtionsval.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy