Rottneros medaktör i innovativt fiberbaserat dryckeskoncept

PUBLICERAD: 18 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Träfiber från certifierade lokala skogar ska användas till de behållare som ska tillverkas av Rottneros Packaging. (Bild Rottneros)|”Det är mycket uppmuntrande att se hur vår kunskap inom formpressad fiber kan användas i flera applikationer”, säger Rottneros VD Lennart Eberleh. (Bild Rottneros)|”Rottneros har kunskapen och resurserna för att utveckla den perfekta lösningen för vårt system”, säger Carlos Perdomo, VD för KAPSU. (Bild fr LinkedIn)

Rottneros och Karlstadbaserade startupföretaget KAPSU har inlett ett samarbete med avsikten att utveckla och tillverka en helt ny, plastfri förpackningslösning för drycker. Målet är att innovationen ska bana väg för konkurrenskraftiga plastfria lösningar inom dryckesindustrin och bidra till att lösa den globala miljöutmaningen.

”Det är mycket uppmuntrande att se hur vår kunskap inom formpressad fiber kan användas i flera applikationer”, säger Rottneros VD Lennart Eberleh. (Bild Rottneros)

Rottneros skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningslösningen består av ett tredelat system: en flaska av rostfritt stål, en behållare av 100 procent fiber, som innehåller dryckesblandningen, samt KAPSU:s egen förslutningsteknik. Den nya produkten kommer att vara en del av KAPSU:s innovativa system och den första i sitt slag som är helt plastfri.

Behållaren kommer att tillverkas av Rottneros Packaging och bestå till 100 procent av träfiber, som kommer från lokala certifierade skogar.

”Det är mycket uppmuntrande att se hur vår kunskap inom formpressad fiber kan användas i flera applikationer. Att samarbeta med KAPSU ökar vår räckvidd och är ytterligare ett uttryck för vår ambition att bidra till utvecklingen genom samarbeten. Vi är mycket glada att kunna erbjuda KAPSU en möjlighet att vidareutveckla sin utmärkta idé till en hållbar innovation”, säger Lennart Eberleh, VD och koncernchef för Rottneros.

Den innovativa förpackningen ska i första hand rikta sig till hälsosamma, funktionella drycker som är näringsrika och har låg sockerhalt.

”Rottneros har kunskapen och resurserna för att utveckla den perfekta lösningen för vårt system”, säger Carlos Perdomo, VD för KAPSU. (Bild fr LinkedIn)

”Att samarbeta med Rottneros i denna kritiska fas av vår utvecklingsresa är avgörande, de har kunskapen om branschen och resurserna för att utveckla den perfekta lösningen för vårt system”, säger Carlos Perdomo, VD för KAPSU.

KAPSU och projektet har fått rådgivande och finansiellt stöd från Värmlandsklustret Paper Province. Även Sting Bioeconomy, Region Värmland och Almi Värmland har gett stöd till startupföretaget.

”Det är med stor glädje vi ser KAPSU och Rottneros samarbeta för att hitta en mer hållbar lösning vad gäller drycker. På Paper Province ser vi stora möjligheter i att etablerade bolag som Rottneros öppnar sina dörrar för att främja startups och nya innovationer”, säger Gunnar Hellerström, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx