Preferred Supplier

PUBLICERAD: 2 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

[©(c)Roland Halbe; Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / Copyrightpermission required for reproduction, Photocredit: Roland Halbe]

Bosch-koncernen, ett högteknologiskt företag och världens största leverantör till fordonsindustrin, väljer Festo som Preferred Supplier av pneumatik. Festo får denna Preferred Supplier-status för sin prestanda över genomsnittet vid samarbete med Bosch-koncernen.

Kriterierna för bedömning av en leverantör omfattar bl a hög leveranssäkerhet, smarta tekniska lösningar som uppfyller internationella standarder samt den globala karaktären hos leverantören. Beslutet fattades av ett globalt inköpsteam inom Bosch-koncernen.

Lars Nordström, inköpschef för maskinkomponenter och tjänster på Bosch i Stuttgart betonade vid presentationen av certifikatet att ”Leverantörerna är en viktig framgångsfaktor för oss. Speciellt leverantörens globala inriktning är av stor betydelse för Bosch-koncernen”. Han är mycket nöjd med att kunna välja Festo, europeisk marknadsledare inom pneumatik.

Varje år hedrar Bosch sina bästa leverantörer med Preferred Supplier-status. Totalt arbetar Bosch-koncernen tillsammans med flera tusen leverantörer runt om i världen, varav endast ett fåtal får denna utmärkelse. Denna Preferred Supplier-status gäller för samtliga Bosch-fabriker över hela världen och alla affärsområden inom detta högteknologiska företag och världens största leverantör till fordonsindustrin.

Foto: Bosch Research Campus Photocredit: Roland Halbe

 

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx