Færch Group får ny huvudägare i danska A.P. Moller Group

PUBLICERAD: 16 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är mycket glada och stolta över att bli en del av A.P. Moller Group”, säger Faerch Groups VD Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

Danska plastförpackningsbolaget Faerch Group har fått ny huvudägare i A.P. Moller Group, som är Danmarks ledande industrikonglomerat. Dessförinnan ägdes Faerch av USA-baserade private equity-bolaget Advent International, med huvudsäte i Boston, Massachusetts, USA, som i sin tur år 2017 förvärvade Faerch från europeiska riskkapitalfonden EQT (Läs HÄR).

”Vi är mycket glada och stolta över att bli en del av A.P. Moller Group. Det passar oss perfekt, när det gäller våra kärnvärden och vi upplever fullt stöd för vår strategi för att driva branschens övergång till cirkularitet. Att vara en del av A.P. Moller-gruppen med sitt enastående familjearv, dess långsiktiga investeringsperspektiv och internationella nätverk ger många fördelar och möjligheter för Faerch”, säger Faerch Groups VD Lars Gade Hansen.

När förvärvet, som kräver sedvanliga myndighetsgodkännande, är genomfört, kommer Faerch att fortsätta att verka som ett separat företag. A.P. Moller Groups förvärv av Faerch kommer heller inte att genomföras helt förrän Faerch avslutat det tidigare aviserade köpet av italienska företaget Sirap (Läs HÄR).

”Vi investerar i och bygger företag, som har en positiv inverkan på samhället. Med sitt fokus på att göra livsmedelsförpackningar cirkulära har Faerch verkligen en sådan inverkan på samhället och vi är stolta över att välkomna Faerch till A.P. Moller Group. Med vår globala närvaro och vårt omfattande nätverk tror vi att vi kommer att vara en långsiktig partner som ger mervärde och hjälper Faerch att påskynda sin position som ett ledande hållbart livsmedelsförpackningsföretag”, säger Jan Nielsen, CIO, A.P.Moller Holding.

Faerch är ledande på den paneuropeiska marknaden som tillverkare av styva plastförpackningar för livsmedelslösningar med fokus på färdigrätter, take-away, mejeriprodukter, mm. Bolaget är marknadsledande inom lösningar för cirkulär förpackning, med produkter tillverkade av upp till 100 procent återvunnet innehåll och helt återvinningsbara till nya livsmedelsprodukter i ett oändligt antal cykler. Faerch är också det enda företaget som har ett fungerande återvinningssystem för livsmedelstråg.

A.P.Moller Group ingår i holdingbolaget A.P.Moller Holding, och består bland annat av de stora danska företagen A. P. Moller-Maersk, Danske Bank, Maersk Tankers, Maersk Drilling, KK Wind Solutions och A.P.Moller Capital.

Läs vidare

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Svenska folket: ”Dubbelplast” är den mest onödiga plasten!

”Dubbelplast” – dvs engångsplast runt annan engångsplast är den mest onödiga plasten, enligt en kampanj som Håll Sverige Rent genomfört.
dubbelplast-utvald

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost