Peterson storsatsar i fabrikerna

PUBLICERAD: 7 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Dan Johannessen, vd för Peterson i Skandinavien.

Förpackningsproducenten Peterson får ta del av drygt 85 miljoner kronor och gör stora maskininvesteringar. Samtidigt erhåller de även högsta nivån av BRC-certifiering.

– Vi är otroligt nöjda. Vi måste bli mer konkurrenskraftiga, säger vd:n Dan Johannessen.

Maskininvesteringar väntar på Petersons anläggning i Norrköping…

I samband med VPK Packaging Groups- och Klingeles nyligen genomförda förvärv av förpackningsproducenten Peterson, inleddes ett investeringsprogram som omfattar cirka 25 miljoner euro. I Sverige kommer fabrikerna i  Bäckefors och Norrköping moderniseras. Det rör sig om 9 miljoner euro, omkring 85 miljoner kronor som satsas på anläggningarna i form av maskininvesteringar och en ny certifiering. Dan Johannessen, vd för Peterson i Skandinavien, säger att det rör sig om bland annat rotationsstansmaskiner, wellpappmaskiner och konverteringsmaskiner:

… och på anläggningen i Bäckefors i Dalsland.

– Vi jobbar med hela spektrat inom förpackningar och kommer uppgradera alla processer i vår maskinpark. En process som kommer dröja tre år. Det här är den första investeringen och sedan väntar nya  2018, 2019 och 2020.

Att Peterson nyligen som första företag i Skandinavien  fick den högsta nivån av BRC- certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och Randers i Danmark innebär att Peterson numera uppfyller de strikta kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel. Något som öppnar upp för nya marknader och blir en stor styrka och fördel, enligt Johannessen:

– Det gör att vi kan erbjuda våra förpackningar för hela livsmedelsindustrin och vi hoppas att certifieringen leder till andra nya kunder att jobba tillsammans med.

Peterson har drygt 600 medarbetare i Skandinavien, med en sammanlagd omsättning på ca 160 miljoner euro. Företaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg och Sykkylven i Norge, Norrköping och Bäckefors i Sverige och Randers i Danmark. Produkterna som tillverkas  inkluderar skräddarsydda korrugerade förpackningslösningar, displayer, stora lådor och standardiserade lådor.

Investeringsprogrammet godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Dan Johannessen säger att investeringsprogrammet säkerställer att de investerar i både deras egen och deras kunders framtid.

– Vi är otroligt nöjda. Vi måste bli mer konkurrenskraftiga i Norden mot bland annat Tyskland och Polen.

 

 

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x