Peterson mångmiljoninvesterar i sina fabriker i Skandinavien

PUBLICERAD: 6 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi investerar i framtiden

Skandinaviska förpackningsproducenten Peterson, med svenska anläggningar i Norrköping och Bäckefors, meddelar att man har inlett ett investeringsprogram på 25 miljoner euro (ca. 240 miljoner kronor)
Investeringarna görs för att främja bolagets tillväxt efter VPK Packaging Groups och Klingeles nyligen genomförda förvärv av Peterson.

I Sverige är det fabrikerna i Bäckefors och Norrköping som får del av satsningen med ca 9 miljoner euro (drygt 85 miljoner kr) i nya maskiner och ny certifiering.

Peterson erhöll nyligen som första företag i Skandinavien den högsta nivån av BRC-certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och i danska Randers. BRC-certifieringen innebär att Peterson klarar de omfattande kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel.

”Att erhålla den högsta nivån av BRC-certifiering innebär att vi nu kan erbjuda en lösning för de striktaste kraven inom bland annat livsmedelsindustrin, vilket vi ser som en stor styrka och fördel för Peterson”, säger Dan Johannessen, VD för Peterson i Skandinavien.

Förutom den nya certifieringen moderniseras under hösten anläggningarna i Norrköping och Bäckefors med nya maskiner. Förteget skriver i ett pressmeddelande att den omfattande investeringsplanen i kombination med ny certifiering och moderbolaget i ryggen gör att Peterson nu tar en unik position på den skandinaviska marknaden.

”Investeringarna godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Vi är stolta över den riktning som företaget går i. Investeringsprogrammet säkerställer att vi verkligen investerar i framtiden, både vår egen och våra kunders”, avslutar Dan Johannessen.

Peterson är en fristående skandinavisk affärsenhet som ägs av VPK Packaging Group och Klingele, två familjeägda företag, som delar både en långsiktig affärsvision och en lång erfarenhet inom hållbart
förpackningsarbete.
Peterson har drygt 600 medarbetare i Skandinavien, med en sammanlagd omsättning på ca 160 miljoner euro. Företaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg och Sykkylven i Norge, i Norrköping och Bäckefors i Sverige och i Randers i Danmark. Företagets produkter omfattar bland annat korrugerade förpackningslösningar, displayer, stora lådor och standardiserade lådor. Huvudmarknaderna är mat/jordbruksprodukter, dryck, FMCG, möbler, kosmetika och fordonsindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker