Pappersbaserat alternativ till krympplast för multipacks

PUBLICERAD: 13 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Pappersbaserade multipackslösningen Hug&Hold från Mondi ersätter konventionella multipacks i krympplast. (Bild Mondi)|Silvia Hanzelova, försäljningsdirektör Specialty Kraft Paper på Mondi. (Bild fr LinkedIn)

Globala förpacknings- och papperskoncernen Mondi har utvecklat Hug&Hold, som är ett pappersbaserat alternativ till konventionella krymplastlösningar för multipacks med dryckesflaskor i PET.

Mondi skriver att Hug&Hold är en 100 procent återvinningsbar lösning som består av två delar: en sammanhållande ”sleeve” i kraftpapper i multipackens nederkant och en likaledes sammanhållande wellpappkonstruktion med bärhandtag i multipackens topp.

Den nedre sleeven är tillverkad av Mondis kraftpapper Advantage SpringPack Plus som har hög draghållfasthet och därför tål att spännas tillräckligt för att hålla ihop och stabilisera flaskorna under transport. Wellpappkonstruktionen i toppen har utstansade hål för flaskhalsarna och kan som tillval förses med ett integrerat bärhandtag. Konstruktionen är utformad så att det är enkelt att lossa och plocka ut enstaka flaskor ur multipacken.

Silvia Hanzelova, försäljningsdirektör Specialty Kraft Paper på Mondi. (Bild fr LinkedIn)

Den innovativa lösningen är framtagen av Mondis specialistteam och den har validerats för automatiserade packningsprocesser. Vid utvecklingen arbetade Mondis team tillsammans med företaget Krones, som är specialiserade på förpackningsmaskiner, bland annat för drycker, och Hug&Hold-lösningen utformades för multipacks som skapas i en helautomatiserad process med Krones senaste maskiner.

”Med hjälp av Mondis team av kraftpappers- och wellpappspecialister kunde vi utveckla en helt pappersbaserad lösning med minimal materialanvändning. Och efter grundliga tester med Krones och ett globalt dryckesmärke har Hug&Hold bekräftats vad gäller körbarhet och lönsamhet”, säger Silvia Hanzelova, försäljningsdirektör Specialty Kraft Paper på Mondi.

Mondis Hug&Hold kan användas till multipacks om fyra eller sex PET-flaskor i volymer från 0,5 till 1,5 liter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx