Pappersbärkassar hjälper till att bekämpa klimatförändringar

PUBLICERAD: 16 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Pappersbärkassar är ett bra val för konsumenter som vill hjälpa till att bekämpa klimatförändringar, enligt intresseorganisationen ”The Paper Bag”. (Bild Nordic Paper)|I en informationsgrafik har ”The Paper Bag” listat alla fördelar man anser finns med pappersbärkassar. Klicka i bilden för större bild (Bild THe Paper Bag)

Plattformen ”The Paper Bag”, som är en intresseorganisation bildad av ledande europeiska tillverkare av kraftpapper och pappersbärkassar, går nu ut med en omfattande kampanj, där man riktar sig till konsumenter, m fl. och uppmanar dem att främja uthållighet och bekämpa klimatförändringarna genom att använda pappersbärkassar.

Klicka i bilden för större bild!

”Ett första enkelt steg i kampen mot klimathotet är att ta hänsyn till miljön, när du väljer din egen förpackning, till exempel genom att använda papperspåsar”, skriver ”The Paper Bag” i sin uppmaning.

För att exemplifiera alla fördelar, som enligt organisationen finns med pappersbärkassar, har man sammanställt en informationsgrafik (se bild), som nu ska distribueras och synliggöras via olika kanaler.

”I en värld som står inför utmaningar som globalisering, klimatförändringar och råvarubrist är det viktigt att konsumenterna kan fatta välgrundade beslut”, säger Kennert Johansson, tillförordnad generalsekreterare för CEPI Eurokraft, som samlar europeiska producenter av kraft- och säckpapper.

I sin kampanj anför ”The Paper Bag” att förutom miljöaspekterna kan konsumenterna förlita sig på att pappersbärkassar är starka förpackningar, som kan klara vikter upp till 12 kilo och som kan återanvändas flera gånger för att sedan lämnas till återvinning. En pappersbärkasse, som råkar hamnar ute i naturen, bryts dessutom ner helt inom två till fem månader utan att skada miljön.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006