Paper Province kan ge stöd till dina klimatsmarta idéer

PUBLICERAD: 19 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

"Kom till oss med din klimatsmarta idé. Du kan få bidrag på upp till 50.000 kronor”, säger Melinda From, innovationsrådgivare på Paper Province.  

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har delat ut två miljoner kronor till värmländska Paper Province samt industriklustren Triple Steelix i Bergslagen och Processum i Västernorrland. Pengarna ska användas för att hjälpa enskilda idébärare och innovatörer, som har klimatsmarta idéer. Bidrag på upp till 50.000 kronor kan delas ut för varje enskilt projekt eller idé.

”Har du en idé liggande i byrålådan, som gynnar den skogliga bioekonomin? Ta fram den nu och kom till oss med den. Det är ofta kostnaderna, som stoppar människor från att ta det första steget. Nu kan vi bidra med den kostnaden, upp till 50.000 kronor. Vi hjälper innovatören med att exempelvis ta fram en prototyp, testa idéns funktion och prestanda eller göra en kund/marknadsanalys!”, säger Melinda From, innovationsrådgivare på Paper Province.  

Skoglig bioekonomi handlar om att använda skogen på nya sätt, som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.  

”Skogen kan exempelvis bli tyg eller bränsle och allt som idag görs av plast kan ersättas med trä. Det finns enormt många möjligheter inom de skogliga värdekedjorna”, säger Melinda From. 

Melinda From uppmanar privatpersoner, som har idéer liggande i byrålådan, att kontakta klustren.  

”Det är nu man ska göra det. Det är nu pengarna finns. De försvinner i början på nästa år”, säger hon.

Enligt Melinda From kan vem som helst ansöka om bidrag. Men det måste vara en privatperson och inte ett bolag eller någon med koppling till ett universitet, etc.  

”Man får heller inte ha kommit för långt med sin idé, det ska vara de första stapplande stegen, innan man startat bolag och kommersialiserat idén”, förklarar Melinda From.

Här finns mer information och intresseanmälan

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}