Pantresan avgjord – vinnare blev Carlshöjdsskolan i Umeå

PUBLICERAD: 21 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Årets Pantresan har varit en interaktiv talkshow med programledaren Beppe Singer och hans ”sidekick” Sofia. (Bild Pantamera)|Anton Gustafsson är projektledare för Pantresan på Pantamera. (Bild fr LinkedIn)

Pantameras skoltävling Pantresan engagerade i år rekordmånga skolklasser i hela Sverige. Årets vinnare blev årskurs 3 på Carlshöjdsskolan i Umeå, som har gjort en egen låt och musikvideo.

Årets upplaga av skoltävlingen Pantresan har varit en interaktiv talkshow med programledaren Beppe Singer och hans ”sidekick” Sofia. Materialet är anpassat för LGR22 årskurs F-6 och eleverna får lära sig om energi, material, återvinning, natur och hållbarhet. I år har 1.500 skolklasser tagit del av materialet, vilket är en klar ökning från förra året då 1.200 klasser deltog.

Anton Gustafsson är projektledare för Pantresan på Pantamera. (Bild fr LinkedIn)

”Vi är oerhört stolta över att det är så många lärare och elever som är med på Pantresan, att kurvan pekar uppåt. Det är tydligt att det här digitala och interaktiva formatet verkligen passar bra i klassrummen”, säger Anton Gustafsson, projektledare för Pantresan på Pantamera.

Pantresan lanserades 2006 och har sedan dess nått 164.000 elever i många av Sveriges grundskolor. Allt fler lärare upptäcker materialet, som är anpassat efter läroplanen.

”Pantresan består ju av färdigplanerade lektioner och täcker in stora delar av läroplanen när det gäller hållbarhetsfrågor. Så som lärare är det ju en jättebra grund att utgå ifrån, och samtidigt blir det väldigt roligt om man låter barnens nyfikenhet få styra. Barn vill att miljön ska må bra, och det här är elevernas sätt att sprida något viktigt och få vuxna att lyssna”, säger Johannes Ring, som är mentor för den vinnande klassen på Carlshöjdsskolan och som har varit med och tävlat i Pantresan flera gånger förut – och faktiskt vunnit en gång tidigare…

I år går alltså första pris till klass 3 på Carlshöjdsskolan i Umeå, andra pris går till klass 2b på Emausskolan i Västerås och tredje pris till GS 4-6 på Karlskrona Grundsärskola LKC. Fjärdeplatsen delas av tolv klasser med tävlande elever från skolor från Skåne till Norrbotten.

Här kan man läsa mer om Pantresan

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah