Packnews.dk går samman med danska EmballageFokus

PUBLICERAD: 14 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Från och med i dag

EmballageFokus och Packnews.dk, två sidor på den danska marknaden med dagliga nyheter från förpackningsindustrins värdekedja, går samman från och med i dag den 15 november och därmed sker en strukturering av marknaden. 

”Vi ser fördelar med att slå samman de två sidorna i Danmark och på så sätt strukturera marknaden. Vi har en unik täckning av de nordiska länderna och genom detta kommer vi att fortsätta bevaka den nordiska marknaden på ett ännu bättre sätt. TechMedia är ett förlag med många branschtidningar med kompetenta redaktörer, vilket lägger en grund till en ändå starkare bevakning av den danska och internationella marknaden”, konstaterar Hans Friedsam, som är VD och marknadschef på Trade Promotion Förlag.

EmballageFokus ägs av TechMedia, som inom förpackningsområdet även har tidningen InPak, och Packnews.dk ägs av Trade Promotion Förlag AB, som även har tidningen nord emballage samt nätbaserade nyhetssidor även i Sverige, Norge och Finland på respektive språk.

”Självfallet kommer vi fortsatt kunna erbjuda heltäckande nordisk marknadsföring via bannerannonser och ett nyhetsbrev kommer att sändas ut en gång i veckan som vanligt. Vi känner att vi via TechMedia kan ge våra läsare och annonsörer ytterligare plusvärden”, avslutar Hans Friedsam.

N.B.: Den nya förpackningsrelaterade danska nyhetssajten nås antingen via den tidigare webbadressen www.packnews.dk eller via www.emballagefokus.dk

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x