På FrontPacs invigning fick arken sällskap av The Ark

PUBLICERAD: 15 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bland pallar med ark och 225 inbjudna gäster framförde musikerna i The Ark och Cornelius Löfmark låtar av Arlöv-sonen  Kal P Dahl.
|FrontPacs VD Martin Enocson är nöjd och förväntansfull över wellpapplinjen från Bobst.

FrontPac bjöd förra veckan på fest för att fira den senaste investeringen i sin fabrik i Arlöv, strax utanför Malmö. De senaste fem åren har företaget genomgått en stor förändring med totala investeringar på nästan 100 miljoner kronor. Den senaste investeringen är en nittio meter lång wellpapplinje från Bobst.

”FrontPac ser med tillförsikt på framtiden med produktion i Sverige. Vi har våra rötter i Arlöv och vi kan ge den absolut bästa servicen till våra kunder genom att säkra att produktionen ligger här. Här har vi tillgång till alla de svenska pappersbruken, som gör papper i den höga kvalitet, som ger oss en fördel”, säger VD Martin Enocson

Idag exporteras hälften av produktionen till mer än femton länder, till och med till Kina och USA. 

Den nya maskinen innebär att man producerar wellpapp direkt in-line, samtidigt som man limmar på det tryckta arket. Med ökad kvalitet och ökad kapacitet så framtidssäkrar man verksamheten. Maskinen är dessutom byggd på ett sätt som gör, att när digitaltryckpressarna är så långt utvecklade att de kan köras in-line så kan man placera in en mitt i linjen och trycka direkt på pappersrullen. I samband med denna investering så har man också tagit ett helhetsgrepp på uppvärmningen av lokalerna. Tidigare har de värmts med fossila bränslen. Nu återvinner man den vattenånga, som krävs för att göra wellpapp, och värmer alla lokaler. Dessutom har FrontPac tecknat nytt elavtal innebärande att all el, som används, kommer från vattenkraft.

Till festen den 8 oktober kom långväga gäster från flera länder för att vara med och fira. Totalt var det 225 gäster, som fick en kväll med fabriksvisning, mat och underhållning. Både försäljningschef Jesper Ladelfa och VD Martin Enocson höll tal till gästerna.

Festen hölls i produktionslokalen, där det fanns gott om pallar med tryckta ark, och faktum är att kvällen innebar ytterligare ark! Gästerna fick lyssna till låtar från Arlövs största musiklegend, Kal P Dal, framförda av Cornelius Löfmark och musikerna från välkända The Ark. Det vill säga samma uppsättning som spelat den framgångsrika musikalen Kal P Dal på Slakthuset senaste åren och som setts av fler än 20.000 besökare.
  
”Nu ska maskinen leverera vad den är köpt för och många förpackningar framöver lär komma från Arlöv. Tänk på det nästa gång ni är på Systembolaget och köper en bag-in-box eller handlar ett svenskproducerat kullager någonstans i världen. Förpackningen kanske är tillverkad i Arlöv”, säger Martin Enocson.

Här kan du se en filmad intervju med FrontPacs VD Martin Enocson i samband med invigningen av wellpapplinjen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432