På agendan: Varumärkesskydd och plastbantning

PUBLICERAD: 22 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari

”Det här är riktigt spännande”. Det är svaret Lasse Svärd på Gafs Kartong ger på frågan om varför man är med på Packnorth. Då menar han inte bara denna mässa utan hela den digitala utveckling som pågår just nu.

– Jag ser Packnorth, och den digitala utvecklingen som otroligt spännande, både i min roll som säljare och inköpare här på företaget. Packnorth är ett lockande koncept som jag tror vi kommer att se mer av i framtiden.

– Samtidigt ska vi se på vår stora, fysiska mässa, Scanpack, som navet, jag ser inte det här som något som konkurrerar med den, men nu när Scanpack är flyttad till nästa år, finns det ett stort behov av att hitta en branschmötesplats i år.

Lasse Svärd på Gafs Kartong ser möjligheter med att ställa ut på Packnorth. Foto: Pressbild

– Det här är faktiskt en intressant utveckling av hela mässkonceptet, säger Lasse Svärd.

Gafs Kartong producerar konsumentförpackningar av kartong och mikrowell. Tjugofyra personer är anställda i fabriken i Värnamo.

– Vi har allt som krävs under ett tak här och levererar förpackningslösningar brett till alla branscher. Lite extra intressant nu är den ökande e-handeln där vi hittat ett visst segment med företag som säljer lite mindre, lättare produkter i inte så stora serier. Vi levererar smarta lösningar utan överförpackning till dem.

Två ämnen i fokus

En viktig del i verksamheten är vara ute och träffa både existerande och nya kunder, att vara med på mässor och över huvud taget att synas. Det har det inte blivit så mycket av det senaste året.

– Vi har ett behov i branschen att träffas och att synas, det finns helt enkelt ett uppdämt behov och Packnorth är ett sätt att bli synligt. Fördelen med den här typen av mässa är att här kan du stå vid sidan av ett jätteföretag och framtona som både snyggare och smartare. Det är svårare på en fysisk mässa.

På mässan har Gafs Kartong beslutat sig för att köra två spår, varumärkesskydd och plastbantning. Man kommer att försöka köra så mycket som möjligt live och inte fastna i statiska Power Point presentationer. Det ska vara lättillgängliga och informativa tjugo minuters presentationer.

– Vi ska undvika att prata för mycket teknik och i stället gå in för att visa färdiga produkter, mer lösningsorienterat med andra ord, säger Lasse Svärd.

Från materialval till försäljning

Varumärkesskydd kommer att handla om hur man lyckas genom att göra rätt hela vägen, från materialval till marknadsföring och försäljning och hur man i detta utnyttjar kartongmaterialen på bästa sätt.

– När det gäller plastbantandet handlar det i vårt fall främst om att sträva mot att gå ifrån plastbarriärmaterial till dispersioner. Det är en resa vi är mitt uppe i. Vi vill komma bort från materialkombinationerna.

Packnorth-mässan pågår 10–12 maj. Besökare kan registrera sig gratis för att ta del av alla utställarföretagens montrar och deras presentationer på mässan.

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x