Öppnar vägen mot framtiden

PUBLICERAD: 24 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Open the future

Nu lanserar Smurfit Kappa, ett av världens ledande förpackningsföretag, en helt ny global varumärkesstrategi i 32 länder.  Den nya strategin går under namnet ’Open the future’ och fokuserar på insikt och innovation, två avgörande konkurrensfördelar i ’sanningens ögonblick’ – ögonblicket när konsumenten väljer ett varumärke framför ett annat. ’Open the future’ innehåller bland annat förpacknings-branschens mest avancerade insiktsprogram någonsin och Smurfit Kappa kommer dessutom etablera ett nytt nätverk av Customer Experience Centres över hela världen.

I samband med den nya strategin inleds också en ny, global varumärkeskampanj som bevisar Smurfit Kappas nya satsning på insiktsdrivna lösningar. Kampanjen är baserad på företagets globala erfarenheter av förpackningar, papper och hållbarhetsarbete.

Den nya varumärkesstrategin är resultatet av ett 12 månader långt, globalt utvecklingsprogram som under ledning av världens främsta B2B-specialister kartlagt vad företag verkligen behöver och vill ha av förpackningsindustrin. Undersökningen involverade kunder, leverantörer och investorer, men även Smurfit Kappas egna medarbetare i Europa och på den amerikanska kontinenten.

– Den värld som dagens globala varumärken lever i, rör sig snabbare och innehåller allt tuffare utmaningar. Men den bjuder samtidigt på möjligheter för den som skapar och driver fram nya idéer, nya teknologier och nya trender. Det gäller även oss. Precis som hos våra kunder, måste vår inställning till innovation komma ur de allra skarpaste insikterna, säger Gary McGann, Group Chief Executive Officer på Smurfit Kappa.

Den nya varumärkesstrategin implementeras i en rad kundservice- och innovationsprogram som sätter en ny standard för hela branschen. Ett exempel är lanseringen av ett nytt, skräddarsytt insiktsprogram som är framtaget speciellt för förpackningsbranschen. Programmet kommer att leverera en djupare förståelse för olika konsumentmarknader, -beteenden och trenddata än industrin någonsin haft tillgång till.

Smurfit Kappa kommer även att bygga ett nytt nätverk av Customer Experience Centres på sina största marknader. Knutpunkten för nätverket blir ett International Customer Experience Centre på Amsterdams flygplats Schiphol där kunder kan delta i workshops och under flera dagar fördjupa sig i marknadsinsikter och ta del av nya förpackningsinnovationer som bidrar till att både skapa vinster och en hållbar supply chain. Satelliter till centret på Schiphol kommer efter hand att presenteras på andra viktiga marknader.

Open the future levandegörs genom en ny, dynamisk webbsajt där besökaren bjuds på en serie filmer som visar hur en rad kunder och Smurfit Kappa har samarbetat för att skapa innovativa lösningar och kommersiella framgångar. Den nya mikrosajten finns på www.openthefuture.se och uppdateras regelbundet med nytt innehåll.

Gary McGann tillägger:
“Att leverera kreativa, progressiva lösningar har alltid varit en del av vårt DNA. Idag tar vi det till en ny nivå genom att utlova en ännu djupare insikt i våra kunders värld och att driva tillväxt genom innovation.”
“Vår bransch behöver se bortom våra kunders omedelbara behov för att förstå de verkliga drivkrafterna på deras marknad, vad som driver konsumenten och var möjligheterna finns. Först då kan vi presentera trovärdiga, insiktsdrivna och kreativa lösningar och skapa förutsättningar för att växa in i framtiden.”

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x