Nytt företag inom 3D skrivartekniken

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 11 april

Verktygstillverkaren och Formsprutningsföretaget Premould AB fortsätter sin positiva utveckling och expanderar med att starta ett nytt företag: Preshape AB.

Preshape kommer att leverera SLS-detaljer, SLA-mastrar, visuella modeller och ur silikonverktyg tillverka vakuumgjutna detaljer.

Verksamheten kommer att vara förlagd i direkt anslutning till Premoulds fabrik i Huskvarna på Datorgatan 8.

-För att möta våra kunders behov av prototyper har vi valt att bli en helhetsleverantör av prototyper till polymerbranschen. Flera nyanställningar har gjorts och det kan bli aktuellt med än fler under det närmaste året, säger Anders Johansson, Premoulds VD.

Initialt bemannas Preshape av 2 personer och produktionsstart är den 1:e Maj 2014.

– Satsningen ger oss möjlighet att utöka servicenivån till befintliga kunder och att komma in tidigare i projekten, fortsätter Anders Johansson.

Premoulds huvudkontor ligger i Gisebo med verktygstillverkningen av lågvolymverktyg och 3 formsprutor i storlekarna 50, 90 och 230 ton för provkörning av nya verktyg.

Premoulds lågvolymproduktion i Huskvarna har en modern maskinpark bestående av 5 formsprutor i storlekarna 50, 85, 120 och 300 ton för lågvolymproduktion. Alla bestyckade med robotar.

Premould AB startade 2003 i Huskvarna, Gisebo. Företagsgruppen har idag 22 medarbetare och omsätter ca 26 MSEK. Inriktningen är tillverkning av prototyp- och lågvolymverktyg i aluminium, formsprutning av prototyper och lågvolymserier samt FFF-detaljer och vakuumgjutna detaljer. Företaget har även ett kontor i Gislaved med 1 anställd.

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker