Nytt företag inom 3D skrivartekniken

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 11 april

Verktygstillverkaren och Formsprutningsföretaget Premould AB fortsätter sin positiva utveckling och expanderar med att starta ett nytt företag: Preshape AB.

Preshape kommer att leverera SLS-detaljer, SLA-mastrar, visuella modeller och ur silikonverktyg tillverka vakuumgjutna detaljer.

Verksamheten kommer att vara förlagd i direkt anslutning till Premoulds fabrik i Huskvarna på Datorgatan 8.

-För att möta våra kunders behov av prototyper har vi valt att bli en helhetsleverantör av prototyper till polymerbranschen. Flera nyanställningar har gjorts och det kan bli aktuellt med än fler under det närmaste året, säger Anders Johansson, Premoulds VD.

Initialt bemannas Preshape av 2 personer och produktionsstart är den 1:e Maj 2014.

– Satsningen ger oss möjlighet att utöka servicenivån till befintliga kunder och att komma in tidigare i projekten, fortsätter Anders Johansson.

Premoulds huvudkontor ligger i Gisebo med verktygstillverkningen av lågvolymverktyg och 3 formsprutor i storlekarna 50, 90 och 230 ton för provkörning av nya verktyg.

Premoulds lågvolymproduktion i Huskvarna har en modern maskinpark bestående av 5 formsprutor i storlekarna 50, 85, 120 och 300 ton för lågvolymproduktion. Alla bestyckade med robotar.

Premould AB startade 2003 i Huskvarna, Gisebo. Företagsgruppen har idag 22 medarbetare och omsätter ca 26 MSEK. Inriktningen är tillverkning av prototyp- och lågvolymverktyg i aluminium, formsprutning av prototyper och lågvolymserier samt FFF-detaljer och vakuumgjutna detaljer. Företaget har även ett kontor i Gislaved med 1 anställd.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax