Nya tjänster ger robotar bättre drifttid och förbättrad prestanda

PUBLICERAD: 7 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

abb-connected-service

ABB presenterar Connected Services, en avancerad uppsättning tjänster som ska tillgodose robotars drifttid och optimera robotsystemets prestanda. Detta görs via ABB:s MyRobot, ett enda intuitivt gränssnitt som gör åtgärdsdata tillgängliga var som helst och när som helst.

– Möjligheten att övervaka robotar på det här sättet ökar effektiviteten, minskar servicekostnaderna, säkrar drifttiden och förlänger resursernas livslängd, säger Dr. Hui Zhang, chef för Product Management, ABB-enheten Robotics.

Connected Services är en del av Internet of Things, Services and People (IoTSP) som är ABB:s benämning på system för en alltmer uppkopplad industri, där maskiner är uppkopplade med varandra och kan lämna lättillgänglig information till operatören om dess status. Connected Services finns tillgängligt via ABB:s serviceavtal. Tjänsterna använder åtgärdsdata från kundens hela installerade bas av anslutna ABB-robotar för att förbättra tillförlitlighet och ge snabbare svarstid och återställning om problem uppstår.

– Tack vare teknikerna för diagnostik ersätts ett reaktivt förhållningssätt till hantering av maskinparken av ett prediktivt, proaktivt och omedelbart förhållningssätt. Före Internet of Things Services and People servades robotar ofta bara när de behövde repareras, eller underhölls enligt kalendern eller drifttid. Nu kan vi basera underhållet på robotens faktiska skick och prioritera aktiviteter som håller kundens mest kritiska processer effektiva och tillgängliga, fortsätter Hui Zhang.

Connected Services är en utveckling av Remote Services för robotar som ABB införde 2007 och återspeglar fördelarna av att integrera fler ”saker” och ”tjänster” i IoTSP-systemet. Vinsterna inom prestanda och tillförlitlighet från digitaliseringen av robotfabrikautomatisering är kännetecken för IoTSP. ABB fortsätter förändra hur världen ser på tillverkningsautomatisering med ett antal nyskapande lösningar och tjänster som hjälper kunderna uppnå fördelarna hos framtidens fabrik redan i dag.

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin. Ett tydligt fokus på lösningar hjälper tillverkare att förbättra sin produktivitet, produktkvalitet och säkerhet i arbetsmiljön. ABB har installerat mer än 250 000 robotar över hela världen. Alla produkter från ABB-enheten Robotics levereras och servas fullt ut av Robotics globala sälj- och serviceorganisation på över 100 platser i 53 länder.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620