Nya tjänster ger robotar bättre drifttid och förbättrad prestanda

PUBLICERAD: 7 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

abb-connected-service

ABB presenterar Connected Services, en avancerad uppsättning tjänster som ska tillgodose robotars drifttid och optimera robotsystemets prestanda. Detta görs via ABB:s MyRobot, ett enda intuitivt gränssnitt som gör åtgärdsdata tillgängliga var som helst och när som helst.

– Möjligheten att övervaka robotar på det här sättet ökar effektiviteten, minskar servicekostnaderna, säkrar drifttiden och förlänger resursernas livslängd, säger Dr. Hui Zhang, chef för Product Management, ABB-enheten Robotics.

Connected Services är en del av Internet of Things, Services and People (IoTSP) som är ABB:s benämning på system för en alltmer uppkopplad industri, där maskiner är uppkopplade med varandra och kan lämna lättillgänglig information till operatören om dess status. Connected Services finns tillgängligt via ABB:s serviceavtal. Tjänsterna använder åtgärdsdata från kundens hela installerade bas av anslutna ABB-robotar för att förbättra tillförlitlighet och ge snabbare svarstid och återställning om problem uppstår.

– Tack vare teknikerna för diagnostik ersätts ett reaktivt förhållningssätt till hantering av maskinparken av ett prediktivt, proaktivt och omedelbart förhållningssätt. Före Internet of Things Services and People servades robotar ofta bara när de behövde repareras, eller underhölls enligt kalendern eller drifttid. Nu kan vi basera underhållet på robotens faktiska skick och prioritera aktiviteter som håller kundens mest kritiska processer effektiva och tillgängliga, fortsätter Hui Zhang.

Connected Services är en utveckling av Remote Services för robotar som ABB införde 2007 och återspeglar fördelarna av att integrera fler ”saker” och ”tjänster” i IoTSP-systemet. Vinsterna inom prestanda och tillförlitlighet från digitaliseringen av robotfabrikautomatisering är kännetecken för IoTSP. ABB fortsätter förändra hur världen ser på tillverkningsautomatisering med ett antal nyskapande lösningar och tjänster som hjälper kunderna uppnå fördelarna hos framtidens fabrik redan i dag.

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin. Ett tydligt fokus på lösningar hjälper tillverkare att förbättra sin produktivitet, produktkvalitet och säkerhet i arbetsmiljön. ABB har installerat mer än 250 000 robotar över hela världen. Alla produkter från ABB-enheten Robotics levereras och servas fullt ut av Robotics globala sälj- och serviceorganisation på över 100 platser i 53 länder.

Läs vidare

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx