Nya tjänster ger robotar bättre drifttid och förbättrad prestanda

PUBLICERAD: 7 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

abb-connected-service

ABB presenterar Connected Services, en avancerad uppsättning tjänster som ska tillgodose robotars drifttid och optimera robotsystemets prestanda. Detta görs via ABB:s MyRobot, ett enda intuitivt gränssnitt som gör åtgärdsdata tillgängliga var som helst och när som helst.

– Möjligheten att övervaka robotar på det här sättet ökar effektiviteten, minskar servicekostnaderna, säkrar drifttiden och förlänger resursernas livslängd, säger Dr. Hui Zhang, chef för Product Management, ABB-enheten Robotics.

Connected Services är en del av Internet of Things, Services and People (IoTSP) som är ABB:s benämning på system för en alltmer uppkopplad industri, där maskiner är uppkopplade med varandra och kan lämna lättillgänglig information till operatören om dess status. Connected Services finns tillgängligt via ABB:s serviceavtal. Tjänsterna använder åtgärdsdata från kundens hela installerade bas av anslutna ABB-robotar för att förbättra tillförlitlighet och ge snabbare svarstid och återställning om problem uppstår.

– Tack vare teknikerna för diagnostik ersätts ett reaktivt förhållningssätt till hantering av maskinparken av ett prediktivt, proaktivt och omedelbart förhållningssätt. Före Internet of Things Services and People servades robotar ofta bara när de behövde repareras, eller underhölls enligt kalendern eller drifttid. Nu kan vi basera underhållet på robotens faktiska skick och prioritera aktiviteter som håller kundens mest kritiska processer effektiva och tillgängliga, fortsätter Hui Zhang.

Connected Services är en utveckling av Remote Services för robotar som ABB införde 2007 och återspeglar fördelarna av att integrera fler ”saker” och ”tjänster” i IoTSP-systemet. Vinsterna inom prestanda och tillförlitlighet från digitaliseringen av robotfabrikautomatisering är kännetecken för IoTSP. ABB fortsätter förändra hur världen ser på tillverkningsautomatisering med ett antal nyskapande lösningar och tjänster som hjälper kunderna uppnå fördelarna hos framtidens fabrik redan i dag.

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin. Ett tydligt fokus på lösningar hjälper tillverkare att förbättra sin produktivitet, produktkvalitet och säkerhet i arbetsmiljön. ABB har installerat mer än 250 000 robotar över hela världen. Alla produkter från ABB-enheten Robotics levereras och servas fullt ut av Robotics globala sälj- och serviceorganisation på över 100 platser i 53 länder.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx