Nya komposterbara kaffekapslar

PUBLICERAD: 10 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
RPC Bebos kaffekapslar med ett särskilt flerskiktsark ger lång hållbarhetstid.

RPC Bebo har utvecklat komposterbara kaffekapslar framtagna med ett speciellt flerskiktsark.

Smidiga kaffe- och espressomaskiner med kapslar fortsätter att växa i popularitet, samtidigt går diskussionen varm om kaffekapslarna är riktiga miljöbovar. Till exempel har den tyska staden Hamburg valt att helt förbjuda kaffekapslar gjorda av aluminium till följd av den växande oron för förpackningarnas miljöpåverkan. Ökande krav finns på att balansera behovet av kapslar med hållbara förpackningslösningar. Enligt RPC Bebo har de nu utvecklat ett kapselmaterial som kan komposteras industriellt och samtidigt ger lång hållbarhet på kaffeinnehållet.

Det framtagna materialet med namnet Bebo B2nature har ett speciellt flerskiktsark, som ger en effektiv syrebarriär för att leverera en lång hållbarhetstid. Därmed bibehålls aromen och kvaliteten på kaffet i kapseln. Förpackningens egenskaper vad gäller styrka, kaffets hållbarhetstid, likväl som förslutning ses jämförbara med redan idag befintliga kapslar på marknaden.

Enligt företaget finns endast en liten mängd restmaterial av kapseln kvar inom tolv veckors industriell kompostering. Kaffesump bidrar till komposteringen eftersom det ger näring till komposten och förbättrar jorden.
– B2nature betyder att konsumenter kan dra nytta av bekvämligheten med små portionsförpackningar genom att samtidigt tillhandahålla ett hållbart sätt att göra sig av med dem, säger affärschef Matthias Michaelis på RPC Bebo i ett pressmeddelande.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx