Ny yrkeshögskoleutbildning inom förpackningsproduktion

PUBLICERAD: 19 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Eleverna får kompetenser för att jobba som prepress- och tryckspecialister.

Brobygrafiska i värmländska Sunne startar nu en ny yrkeshögskoleutbildning inom förpackningsproduktion med fokus på teknik, arbetsflöden och automation.
Utbildningen är tvåårig och startar den 5 september i år. Sista ansökningsdag är den 15 maj.

Brobygrafiska skriver att förpackningsbranschen är den tredje största branschen i världen. Den växer så det knakar och är dessutom en bransch i ständig teknisk utveckling. Så de nybakade studenterna kommer att gå en ljus framtid till mötes med mycket goda jobbmöjligheter. 9 av 10 har vanligtvis jobb efter en yh-utbildning på Brobygrafiska.

I den nu aktuella utbildningen jobbar eleverna bland annat i datorn med att se till att bilder, färger och texter på den färdiga förpackningen ser likadana ut som de gjorde på designerns dataskärm och de blir experter på att lösa olika trycktekniska problem och hur färger upplevs på olika material.
Utbildningen passar den som gillar problemlösning och har logiskt tänkande.

Efter avslutad utbildning kommer eleverna att ha kompetenser för att jobba som prepress- och tryckspecialist hos leverantör till förpackningsbranschen eller hos varumärkesägare/produktionsbyråer. De kan också få jobb som förpackningstryckare eller prepressoperatörer.

Mer info om den  nya utbildningen finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a