Ny wellpappkvalitet löser gamla förpackningsproblem

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith R-pall 2 low
Tunna wellförpackningar har ofta handlat om en kompromiss. För maximal styrka har man varit hänvisad till B-flute. För bästa lagerekonomi och tryck har valet varit E-flute. Lång och gedigen forskning hos DS Smith har lett fram till en lösning på problemet.

Den nya kvalitén R-flute är en gyllene medelväg. Skillnaderna i millimeter må vara lövtunna men fördelarna är enorma. Å ena sidan en möjlighet att banta dimensioner och spara pengar. Å andra sidan få samma styrka till lägre kostnad utan att påverka tryckresultatet.

Krävande förpackningsköpare kan antingen minska sitt lagringsbehov med 27 procent, eller höja styrkan på sina förpackningar utan att sänka kraven på trycket. R-flute har produktionstestats på DS Smith med mycket goda resultat och kvalitén är nu tillgänglig på marknaden.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620