Ny wellpappkvalitet löser gamla förpackningsproblem

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith R-pall 2 low
Tunna wellförpackningar har ofta handlat om en kompromiss. För maximal styrka har man varit hänvisad till B-flute. För bästa lagerekonomi och tryck har valet varit E-flute. Lång och gedigen forskning hos DS Smith har lett fram till en lösning på problemet.

Den nya kvalitén R-flute är en gyllene medelväg. Skillnaderna i millimeter må vara lövtunna men fördelarna är enorma. Å ena sidan en möjlighet att banta dimensioner och spara pengar. Å andra sidan få samma styrka till lägre kostnad utan att påverka tryckresultatet.

Krävande förpackningsköpare kan antingen minska sitt lagringsbehov med 27 procent, eller höja styrkan på sina förpackningar utan att sänka kraven på trycket. R-flute har produktionstestats på DS Smith med mycket goda resultat och kvalitén är nu tillgänglig på marknaden.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx