Ny verkställande direktör i polymerjätten Borealis

PUBLICERAD: 8 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Alfred Stern blir ny VD för Borealis i sommar. (Bild Borealis)|Mark Garrett avgår efter elva år som VD för Borealis. (Bild Borealis)

Globala polymerkoncernen Borealis, med huvudsäte i Wien, Österrike, får en ny VD i sommar, när Alfred Stern efterträder Mark Garrett, som avgår efter 11 år på chefsstolen.

Borealis skriver att Mark Garrett , som kom till Borealis år 2007, har beslutat att lämna bolaget för att skapa sig en ny karriär på annat håll. Borealis rådgivande styrelse beklagar Mark Garretts beslut, men accepterar det och tackar honom samtidigt för hans ”enastående bidrag till Borealis framgångar”.

Alfred Stern, som är ansvarig för innovationer inom Borealis polyolefinområde kommer att ta över VD- skapet den 2 juli i år. Han kom till Borealis från DuPont Co år 2008 och har varit medlem i koncernens verkställande ledning sedan 2012.

”Alfred Stern har lyckats mycket väl med Borealis polyolefinverksamhet och nyligen också utformat koncernens nya strategiska inriktning mot cirkulär ekonomi och plaståtervinning”, säger styrelsens vice ordförande Rainer Seele i en pressrelease.

——————————————————————
Borealis är en av världens ledande producenter av polyeten och polypropen. Koncernen har 6.600 anställda världen över och omsatte 7,5 miljarder euro (ca 77 miljarder kronor) år 2017. Borealis är Sveriges största tillverkare av polyeten och driver bland annat en krackeranläggning och tre polyetenfabriker i bohusländska Stenungsund. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432