Ny VD och koncernchef  i polymerföretaget Nolato

PUBLICERAD: 28 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

44-årige Christer Wahlquist tillträder som ny VD och koncernchef för Nolato i februari nästa år.|Efter åtta år på VD-stolen avgår Hans Porat på egen begäran.

Torekovbaserade polymerföretaget Nolatos nuvarande VD och koncernchef Hans Porat har aviserat att han slutar på egen begäran och går i pension i samband med att bokslutskommunikén för 2015 offentliggörs den 4 februari 2016. Till ny VD och koncernchef har styrelsen utsett Christer Wahlquist, som sedan 2005 är chef för affärsområdet Nolato Medical.

”Christer Wahlquist är, med sin breda affärserfarenhet och gedigna kunskap om Nolato, rätt person att fortsätta de senaste årens mycket framgångsrika utveckling av Nolato”, kommenterar styrelsens ordförande Fredrik Arp

Christer Wahlquist, 44 år och bergsingenjör med en kompletterande MBA, har betydande internationell erfarenhet av såväl marknad och produktion, som förvärv. Han har arbetat i Nolato sedan 1996 och har under sina tio år som affärsområdeschef mycket framgångsrikt utvecklat Nolato Medical till en global aktör med verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. Han ingår sedan 2005 i Nolatos koncernledning. 

Christer Wahlquist tillträder som VD och koncernchef den 5 februari 2016. Processen att rekrytera en ny chef för Nolato Medical har inletts. 

Hans Porat, 60 år, kommer efter drygt åtta år som VD och koncernchef att lämna Nolato för att gå i pension. 

”Jag vill tacka Hans för hans utomordentliga insatser under dessa år. Nolato har under Hans ledarskap uppvisat en stark internationell tillväxt och en kraftig marginalförbättring, vilket har resulterat i en hög totalavkastning för aktieägarna”, säger Fredrik Arp. 

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost