Ny lösning ger starkare handtag i wellpapplådor som ska bäras

PUBLICERAD: 1 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Så här fungerar DS Smiths nya lösning för säkrare handtag i större wellpapplådor som ska hanteras manuellt.

Förpackningstillverkaren DS Smith har utvecklat en ny lösning, som ger säkrare och starkare handtag till större wellpapplådor, som ska hanteras och bäras manuellt.

DS Smith skriver i ett pressmeddelande att wellpapplådor med utstansade handtag länge har varit en bra lösning, när man vet att förpackningen kommer att hanteras manuellt. Men urtag, som enbart är utstansade ur själva wellpapplådans sidor, försämrar wellpappens hållfasthet, vilket betyder svagare förpackningar och risk för att handtagen brister.

Nu har DS Smith utvecklat en lösning med minimal resursanvändning, men som ger betydligt starkare och bättre handtag. Lösningen är integrerad i samma ark som den ursprungliga lådan och innebär att området runt själva urtaget förstärks med dubbel wellpapp, vilket ger bättre stabilitet vid hantering och gör att trasiga och sönderslitna handtag blir ett minne blott.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy