Ny koncernledning med fokus på lönsam tillväxt

PUBLICERAD: 28 november 2013
UPPDATERAD: 28 november

På Kapitalmarknadsdagarna den 14-15 november presenterade BillerudKorsnäs en tydlig fokusering på lönsam tillväxt inom de olika affärsområdena de kommande åren. För att svara upp mot dessa förväntningar kommer koncernledningens (Senior Management Team / SMT) sammansättning att förändras något. Samtidigt kommer en utökad koncernledning att inrättas (Extended Management Team / EMT), med fortsatt fokus på integration och samordning produktion / marknad.

Ulf Eliasson tillträder tjänsten som SVP Consumer Board, och Christer Simrén som tidigare varit ansvarig för både Consumer Board och Operations kommer därmed att helt fokusera på ansvaret som COO och Operations. I samband med att Ulf Eliasson tillträder som affärsansvarig för Consumer Board, tillträder Magnus Kangas som brukschef i Gävle. Vidare kommer Henrik Essen att tillträda tjänsten som SVP Communications and Sustainability. SMT kommer därmed att ha följande medlemmar:

VD Per Lindberg, COO Christer Simrén, CFO Susanne Lithander, SVP Consumer Board Ulf Eliasson, SVP Containerboard Lennart Eberleh, SVP Packaging Paper Johan Nellbeck, SVP HR Karin Hågfeldt, SVP Communication and Sustainability Henrik Essén, SVP Forestry Uno Brinnen samt SVP Strategic Development Magnus Wikström.

I den utökade ledningsgruppen EMT kommer ingå medlemmarna i SMT, VP Business Support, VP Supply Chain, VP Operational Excellence samt brukscheferna för Finland, Frövi, Gruvön, Gävle, Skärblacka och Karlsborg.

Samtliga förändringar sker per den 1/12, 2013.

Läs vidare

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx