Ny generalagent

PUBLICERAD: 1 november 2016
UPPDATERAD: 1 november

– Vi är glada att informera om att Boxon har slutit avtal med Beck Packautomaten i Tyskland, där vi från den 1 november 2016 är generalagent för hela becks maskinprogram i Norden. Avtalet inkluderar också att Boxon tar över ansvaret för teknisk service och rådgivning, säger Boxon i ett pressmeddelande.

Boxon är ett av Nordens ledande förpackningsbolag som innefattar förpackningslösningar och förpackningsmaterial, lösningar för märkning och etikettering samt ett brett maskinprogram för olika förpackningsflöde.

Den typ av högkvalitativa maskinlösningar som Beck Packautomaten har i sitt program kommer vara en viktig del i att effektivisera och möjliggöra en automatisering av förpackningsprocessen inom flera branscher. I kombination med Boxons djupa kunskap och tillgång till olika material kommer bolaget kunna erbjuda en totallösning för sina kunder och då inte minst för de kunder som redan investerat i en maskinlösning från beck packautomaten.

Samtidigt har Boxon, genom sitt redan breda maskinprogram, stora möjligheter att leverera en komplett lösning för olika förpackningsflöde.

Boxon är ett internationell förpackningsbolag med verksamhet inom tre områden. Lönsamma förpackningslösningar, intelligent märkning och etikettering samt säker bulkhantering för stora volymer. Boxon finns i Skandinavien, Europa och Asian. Företaget omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontor i Helsingborg.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432