Ny generalagent

PUBLICERAD: 1 november 2016
UPPDATERAD: 1 november

– Vi är glada att informera om att Boxon har slutit avtal med Beck Packautomaten i Tyskland, där vi från den 1 november 2016 är generalagent för hela becks maskinprogram i Norden. Avtalet inkluderar också att Boxon tar över ansvaret för teknisk service och rådgivning, säger Boxon i ett pressmeddelande.

Boxon är ett av Nordens ledande förpackningsbolag som innefattar förpackningslösningar och förpackningsmaterial, lösningar för märkning och etikettering samt ett brett maskinprogram för olika förpackningsflöde.

Den typ av högkvalitativa maskinlösningar som Beck Packautomaten har i sitt program kommer vara en viktig del i att effektivisera och möjliggöra en automatisering av förpackningsprocessen inom flera branscher. I kombination med Boxons djupa kunskap och tillgång till olika material kommer bolaget kunna erbjuda en totallösning för sina kunder och då inte minst för de kunder som redan investerat i en maskinlösning från beck packautomaten.

Samtidigt har Boxon, genom sitt redan breda maskinprogram, stora möjligheter att leverera en komplett lösning för olika förpackningsflöde.

Boxon är ett internationell förpackningsbolag med verksamhet inom tre områden. Lönsamma förpackningslösningar, intelligent märkning och etikettering samt säker bulkhantering för stora volymer. Boxon finns i Skandinavien, Europa och Asian. Företaget omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontor i Helsingborg.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620