Ny automationsplattform som suddar ut gränserna

PUBLICERAD: 28 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med Lenzes sammanhängande automationsplattform kan maskiner och hela produktionslinjer automatiseras ur en hand. (Bild Lenze SE)

Automationsspecialisten Lenze lanserar en ny automationsplattform, som sägs sudda ut gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation.
Svenska dotterbolaget Lenze AB skriver i ett pressmeddelande att Lenze med sin plattform erbjuder ett fullständigt och sammanhängande automationssystem, som uppfyller alla krav som ställs på modern automation. 

Med nya servoomriktaren i950 upphäver Lenze gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation. 
Och för kunden spelar det i framtiden ingen roll om han väljer en centraliserad eller decentraliserad automationstopologi eller en intelligent mix av båda. I och med införandet av den nya komponenten i automationsplattformen blir det ur programutvecklingssynpunkt irrelevant om en servoomriktare integreras i maskintopologin som enkelt ställdon, som parametreringsbar axel eller som fritt programmerbar axel.

Lenzes framtidssäkra portfölj omfattar styrnivå, fältnivå och elektromekanik och tillhandahåller standardiserad datakommunikation samt dataförvaring i molnet. Maskintillverkare får tillgång till lösningar för att enkelt och effektivt uppfylla alla krav med största möjliga flexibilitet.

Lenze skriver i meddelandet att man i sin automationsportfölj satsar på standardiserade protokoll som
t.ex. OPC UA eller MQTT-standard för att kunna garantera att komponenterna är redo för molnbaserade tjänster, s.k ”Internet of Things”.

Lenzes nya automatikonsplattform samt företagets övriga produkter inom hårdvara, mjukvara och tjänster visas på den pågående mässan SPS IPC Drives  i Nürnberg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x