Ny automationsplattform som suddar ut gränserna

PUBLICERAD: 28 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med Lenzes sammanhängande automationsplattform kan maskiner och hela produktionslinjer automatiseras ur en hand. (Bild Lenze SE)

Automationsspecialisten Lenze lanserar en ny automationsplattform, som sägs sudda ut gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation.
Svenska dotterbolaget Lenze AB skriver i ett pressmeddelande att Lenze med sin plattform erbjuder ett fullständigt och sammanhängande automationssystem, som uppfyller alla krav som ställs på modern automation. 

Med nya servoomriktaren i950 upphäver Lenze gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation. 
Och för kunden spelar det i framtiden ingen roll om han väljer en centraliserad eller decentraliserad automationstopologi eller en intelligent mix av båda. I och med införandet av den nya komponenten i automationsplattformen blir det ur programutvecklingssynpunkt irrelevant om en servoomriktare integreras i maskintopologin som enkelt ställdon, som parametreringsbar axel eller som fritt programmerbar axel.

Lenzes framtidssäkra portfölj omfattar styrnivå, fältnivå och elektromekanik och tillhandahåller standardiserad datakommunikation samt dataförvaring i molnet. Maskintillverkare får tillgång till lösningar för att enkelt och effektivt uppfylla alla krav med största möjliga flexibilitet.

Lenze skriver i meddelandet att man i sin automationsportfölj satsar på standardiserade protokoll som
t.ex. OPC UA eller MQTT-standard för att kunna garantera att komponenterna är redo för molnbaserade tjänster, s.k ”Internet of Things”.

Lenzes nya automatikonsplattform samt företagets övriga produkter inom hårdvara, mjukvara och tjänster visas på den pågående mässan SPS IPC Drives  i Nürnberg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x