Nu når Lexit nya höjder med sin automatiserade etikettproduktion

PUBLICERAD: 30 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Skandinaviska Lexit Group skriver att man nått nya höjder i sitt digitala etiketthanteringssystem genom  att automatisera det digitala flödet.|”Säkerhet i alla faser av produktionen är något vi anser är mycket viktigt”, säger Kai Gunnar Herseth.

Skandinaviska Lexit Group skriver att man nått nya höjder i sitt digitala etiketthanteringssystem genom  att automatisera det digitala flödet och göra processen mer transparant för kunderna.

”Vi har under lång tid utvecklat våra egna digitala etikettsystem som automatiserar och förenklar alla etikettprocesser, främst för kunder, men även internt i produktionen. Exempelviks har vi digitala pressar som automatiskt byter klichéer till nästa jobb och därmed maximerar produktionseffektiviteten. Via vårt webbcenter kan kunden hålla reda på hur produktionen går och godkänna nya design- och layoutförslag innan produktionen påbörjas. Detta bidrar till ökad säkerhet kring beställningsrutiner och förhindra felaktigheter i produktionen”, skriver Lexit i ett pressmeddelande.

”Säkerhet i alla faser av produktionen är något vi anser är mycket viktigt, inte minst gentemot kunder inom livsmedel.. Om det upptäcks felaktigheter vid kontroll av deklarationer och näringsinnehåll är det lätt att påpeka och ändra med vårt system”, säger Kai Gunnar Herseth, ägare och utvecklare av Lexit Group AS.

Under hösten har Lexit infört flera banbrytande förändringar i det digitala flödet. Förutom att ge kunderna mer detaljerad inblick, insikt och hantering av egna etiketter, sparar man nu stora resurser med den senaste automatiseringslösningen. Baserat på en detaljerad excel-fil och en anpassad designfil, avsedd för variabel utmatning, hanterar systemet nu en hel serie på hundratals utskrivna etikettfiler utan att någon har lagt sina händer på varje etikettfil.

Lexit nämner exempelvis norska producenten Bama som i somras hade behov av flera hundra olika etiketter för jordgubbsprodukter. Med den nu införda automatiserade produktionsmodellen sparade Lexit mycket tid och resurser.

”Detta ger oss oöverträffade möjligheter i den framtida etikettproduktionen”, skriver Lexit.

Lexit skriver att man ständigt strävar efter att göra de digitala processerna smartare, snabbare och mer effektiva. Genom att kategorisera etiketter enligt ”recept” kan man öka både produktions- och kostnadseffektiviteten, då etiketter med likadana variabler kan produceras i snabb takt.

”Det är en pågående process hos oss att förbättra alla processer från etikettdesign via tryckprocess och fram tills etiketten leverereras till kund”, skriver Lexit.

—————————————-
Lexit Group är en ledande skandinavisk leverantör inom datainsamling, RFID, POS/detaljhandel, produktmärkning, etiketter och programvarulösningar. Koncernen, som har huvudsäte i Norge, sysselsätter idag 120 anställda och omsätter årligen cirka 380 miljoner NOK (ca 413 svenska kronor)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}