Norska Maskinpakking har nya ägare och bygger nytt

PUBLICERAD: 19 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Norska kontraktpackaren Maskinpakking AS ägs nu av Per Anders Berge (75%)|t.v. och Ketil N. Snarset (25%).

Avslutningen på år 2016 blev hektiskt och omvälvande hos norska legopackaren Maskinpakking AS: Nu har man ny ägarstruktur och ska bygga ny fabrik!
Den nya fabriken, som blir på 4.000 m2, ska uppföras på Follestads industriområde cirka 15 kilometer från den nuvarande anläggningen. Det nya läget innebär att man får ett betydligt bättre geografiskt och logistiskt läge intill riksvei 23. De nya lokalerna innebär dessutom att man ökar sin lagerkapacitet med 50 procent. Den nya fabriken beräknas vara inflyttningsklar hösten 2018.

Under december 2016 blev det också klart att Maskinpakking får en ny ägarstruktur genom ett så kallat MBO (Manager Buy Out). Per Anders Berge, verkställande chef sedan 14 år och tidigare minoritetsägare, har ökat sin ägarandel till 75 procent och samtidigt har marknadschefen Ketil N. Snarset, som arbetat nio år i Maskinpakking, köpt de resterande 25 procenten, vilket innebär att den verkställande ledningen i Maskinpakking nu också äger hela företaget.

Framtidstron och optimismen är nu stor hos såväl ledning som anställda i Maskinpakking. Den nya fabriken kommer att innebära att samtliga anställda kan behålla sina jobb och på ordersidan har företaget fått till stådn flera långsiktiga avtal, som säkrar produktionsvolymerna och möjliggör framtida satsningar.

”Det är en väldigt positiv stämning på Maskinpakking nu. Arbetsuppgifterna står på kö och inom de närmaste månaderna väntar vi med spänning på klartecken för flera stora jobb. Vi tycker det är extra kul att vi så bra kan konkurrera med stora utländska aktörer, både på hemmaplan och utanför Norges gränser”, säger nye huvudägaren Per Anders Berge.

Maskinpakking är ledande i Norden inom legopackning av torra livsmedel. Företaget packar i kartongkapslar och slitslådor med eller utan innerpåsar, wrap-around-lösningar, ståpåsar med zipp-förslutningar, mm., mm.
Förutom de rena förpackningstjänsterna erbjuder Maskinpakking även design och förpackningsutveckling och företaget har flera gånger belönats med ScanStar-utmärkelser för sina innovativa förpackningslösningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker