Nordisk mässpremiär för två etikettpressar

PUBLICERAD: 14 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Två instegsmodeller för de som vill ta klivet in på etikettproduktion visas av Xeikon under Packnorth-mässan. Foto: Pressbild

Xeikon visar sitt toner- och inkjetregister med etikettlösningar för mässpubliken. Två instegsmodeller med livsmedelsgodkänd toner gör debut under Packnorth, 10–12 maj.

Flertalet kunder för Xeikon är etikettproducenter men de har också lösningar för vikbar kartong och flexibel förpackning, förklarar Mats Edén, försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden.

När tillverkaren ställer ut på den digitala mässan Packnorth kommer de demonstrera tre maskinserier som tillsammans med toner- och inkjetteknik samt digital förädling tacklar de flesta substrat.

Mats Edén, försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden. Foto: Pressbild

– Huvudfokus kommer att ligga på våra etikettlösningar med vår nya line up med pressar för toner som är livsmedelsgodkända. Vi visar också vår bläckstråleserie. Eftersom vi är leverantören som har båda teknikerna är vi en utmärkt partner och rådgivare när det gäller digitalt förpackningstryck, säger Mats Edén.

Etiketter för flera segment

Xeikon CHEETAH2.0 innefattar tonerpressar i fullfärg, anpassade för att skriva ut etiketter, även på strukturerat papper, till förpackningar inom läkemedel, kosmetika, livsmedels- och dryckesindustrin med mera. Dessutom kan CHEETAH-pressarna användas för påsproduktion, så kallade pouches.

På inkjetsidan erbjuder Xeikon sin Panther-serie. Även denna erbjuder möjligheten att ta itu med ett brett utbud av applikationer inom etikettsektorn. Enligt tillverkaren är produktiviteten och färgomfånget som Panther-serien erbjuder ett bra tillägg till etikettproducenter som redan har en tonerpress i drift. Både CHEETAH2.0 och Panther lämpar sig för att komplettera traditionell offset-, gravyr- och flexokvalitet.

Digital efterbehandling

Det blir också digital förädling med digitalpressen Xeikon FEU. Utsmyckning med 2D- och 3D-effekter, haptisk foliering, punktskrift eller lack kan göras på en och samma gång – i en körning. Maskinen kan användas för både otryckt och tryckt material.

Tillbaka till CHEETAH2.0-plattformen. I början av året drog säljstarten igång för två nya instegsmodeller, Xeikon CX30 och CX50. Båda pressarna kommer med livsmedelsgodkänt tryck och ligger i mellanskiktet när det gäller kapacitet. Men för den som önskar kan de också uppgraderas till högre hastigheter och större bredd. Enligt Mats Edén är det viktiga maskinsläpp för Xeikon eftersom företag har olika behov. Han säger att det ger en möjlighet för användare att börja med en mindre modell och sedan uppgradera på plats till högre hastighet eller en bredare maskin när behoven förändras.

Hur har mottagandet varit för instegsmodellerna?

– Mottagandet från marknaden har varit mycket positivt med tanke på de möjligheter dessa nya maskiner har. Vi vill gärna inte definiera kunder och volymer, utan fokuserar istället på vilken position du är i din digitala övergång. Man kan säga att det blir premiär för dessa maskiner för den nordiska mässpubliken under Packnorth.

 

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x