Nästa generations mässmonter en succé

PUBLICERAD: 26 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ds-smith-monter

Finlands Lune Group Oy är specialiserade inom utveckling, marknadsföring och produktion av ledande hygienprodukter för kvinnor. Från sin bas på landsbygden i finska Juupajoki (200 km norr om Helsingfors) gläder de kunder över hela världen.

DS Smith fick utmaningen att skapa en portabel och lätt mässmonter som främjar försäljning och som företaget kan ta med sig till olika mässor utanför Finland. Lösningen skulle även vara återvinningsbar och kostnadseffektiv nog, så att företaget inte skulle behöva betala transporter tillbaka till Finland efter mässan. Resultatet blev en kostnadseffektiv mässmonter som är vikbar och helt i linje med Lunettes varumärke. Olika versioner skapades för att uppfylla kundens krav på mässor i olika länder.

Den formgivna mässmontern består av väggar tillverkade av wellpapp, exponeringsställ med hyllor, eleganta pallar som tål en vuxens vikt, ståbord och PrintArtFlute-paneler med Lunettes varumärke. Mässmonterns säljmaterial såg mycket effektfullt ut och kunde tillverkas på ett kostnadseffektivt sätt (även för det unika tillfället) med hjälp av DS Smiths digitala skrivare och skärbord. Ingen investering i dyra stansverktyg eller tryckplåtar krävdes. Mässmontern av wellpapp viks platt för enkel leverans och kan återvinnas i det land där den används. Detta gör den miljövänlig och kostnadseffektiv eftersom det inte finns någon anledning att transportera tillbaka den till Finland.

Resultatet: Kostnadseffektiv och miljövänlig monter som främjar varumärket

·         Varumärket lyfts fram med färg och form i linje med Lunettes varumärke

·         Minimala personalkostnader eftersom lösningen är enkel att bygga och lätt nog så att inga säkerhetsföreskrifter krävs

·         Den miljövänliga och återvinningsbara lösningen kan vikas ihop efter användning och återvinnas precis som vanligt pappavfall, vilket har en stor betydelse för produktens totala kostnad och miljöpåverkan

·         Robust nog att återanvändas vid många evenemang

Visar företagets engagemang för miljön, stärker deras varumärke genom att använda vattenlösliga färger, är enkel att återvinna och minskar utsläppen från transporter.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front