Namnbyte för globalt teknikföretag

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Ett exempel på hur det kan se ut i CorelDRAW – programvarusviten för grafisk produktion. Foto: Pressbild

Corel byter namn och genomgår en komplett rebranding som företag.

Det nya namnet i Corels rebranding-resa är redan spikat – Alludo. Under förra året hade teknikföretaget mer än 2,5 miljoner betalande kunder i mer än 130 länder inom olika branscher. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Programvara för grafisk produktion

Alludo har flera varumärken i portföljen, bland annat den grafiska programvarusviten CorelDRAW, för formgivare av bland annat skyltar, visuell kommunikation och förpackningar. Andra programvaror är Parallels, MindManager och WinZip. Alla dessa produktnamn kommer vara kvar under modermärket Alludos paraply.

Enligt Alludo är omprofileringen de nu gör en del av företagets åtagande att förnya framtidens arbete – inte bara var människor arbetar, utan också hur, när och varför de arbetar.

Växa organiskt och med förvärv

Corel grundades 1985 och har genom åren utvecklats genom förvärv av flera programvarumärken. Namnet Alludo som uttalas ”ah-LOO-dough” ska enligt företaget representera en sammanhängande identitet framåt samtidigt som namnet ska ge en fingervisning kring företagets mål: att stärka ”allt du gör”. Företaget skriver vidare i pressmeddelandet att de kommer att fortsätta att fokusera på tillväxt. Både organiskt och genom fusioner och förvärv.

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

BVD Stockholm vann Guldägg för nytt förpackningssystem till varumärket AEG

Vinnare av kategorin Förpackningsdesign i Guldägget blev designbyrån BVD Stockholm för designen till Electrolux Groups varumärke AEG. Utmaningen låg i att skapa en ett designuttryck som både förmedlar en tydlig premiumkänsla på en brun kartongförpackning och samtidigt harmonisera med AEG:s visuella identitet.
guldagget

Fyra vinnare i norska Plastløftepriset

Lerum, Arla, Trioworld Lundin och Den Stolte Hane vann Grønt Punkt Norges Plastløfte-priser för sina innovativa och hållbara förpackningar.
plastloftet-vinnerex

Nya Ready2Cook aluminiumbehållare i "One Size Fits All"-koncept från Plus Pack

Danska Plus Pack lanserar tre nya Ready2Cook aluminiumtråg som ger flexibilitet, effektivitet och återvinningsbarhet i livsmedelsförpackningar.
R2C one size fits all 1920x1080

Pinsamma budskap på plastbärkassar för att minska förbrukningen

Den eviga debatten om plastbärkassars eventuella påverkan på miljön verkar vi inte komma ifrån. EU vill inte att vi ska förbruka mer än 40 per person och år och de tidigare höga skatterna fick ner förbrukningen i Sverige till långt under denna siffra. Kanske är det här exemplet från Kanada ett sätt att se till att siffran hålls nere utan skatter eller avgifter? Och dessutom med humor som instrument.
Påsar1x